Foto: MN Press
Novica Veličković Dušan Ivković

Krilni cenar Partizana i dugogodišnji kapiten ovog kluba, Novica Veličković večeras će odigrati oproštajnu utakmicu u crno-belom dresu. Nažalost, ovaj dan poklopio se sa tragičnim vestima o smrti Dušana Dude Ivkovića, koji je preminuo u 78. godini života u Beogradu.

Veličković i Ivković sarađivali su reprezentaciji Srbije. Poput svih velikana evropske košarke, brojnih klubova i trenera, bivših igrača, i Novica je imao poruku za čuvenog trenera pred večerašnji dvoboj.

Interesantno je da je Partizan bio prvi klub u kojem je Duda bio trener, a Anadolu Efes poslednji. Stoga će večerašnji duel biti naročito emotivan.

– Pamtim sve što ste me naučili, sve što ste uradili za mene i sve naše razgovore. Dudo, večna vam slava i neizmerno hvala na svemu – napisao je u poruci Novica Veličković, koji će večeras odigrati poslednji meč u karijeri.

Novica je u dresu Srbije igrao na Evropskim prvenstvima 2007. i 2009. godine, kao i na Svetskom prvenstvu 2010. godine. Na poslednja dva takmičenja je sarađivao sa Ivkovićem, koji je na klupi nasledio Zorana Moku Slavnića.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here