Foto: MN Press
Novica Veličković Dušan Ivković

Krilni cenar Partizana i dugogodišnji kapiten ovog kluba, Novica Veličković večeras će odigrati oproštajnu utakmicu u crno-belom dresu. Nažalost, ovaj dan poklopio se sa tragičnim vestima o smrti Dušana Dude Ivkovića, koji je preminuo u 78. godini života u Beogradu.

Veličković i Ivković sarađivali su reprezentaciji Srbije. Poput svih velikana evropske košarke, brojnih klubova i trenera, bivših igrača, i Novica je imao poruku za čuvenog trenera pred večerašnji dvoboj.

Interesantno je da je Partizan bio prvi klub u kojem je Duda bio trener, a Anadolu Efes poslednji. Stoga će večerašnji duel biti naročito emotivan.

– Pamtim sve što ste me naučili, sve što ste uradili za mene i sve naše razgovore. Dudo, večna vam slava i neizmerno hvala na svemu – napisao je u poruci Novica Veličković, koji će večeras odigrati poslednji meč u karijeri.

Novica je u dresu Srbije igrao na Evropskim prvenstvima 2007. i 2009. godine, kao i na Svetskom prvenstvu 2010. godine. Na poslednja dva takmičenja je sarađivao sa Ivkovićem, koji je na klupi nasledio Zorana Moku Slavnića.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime