Foto: Tanjug/AP
Luka Dončić Nkola Jokić

Proslavljeni košarkaš Dalasa i NBA lige Dirk Novicki smatra da bi Luka Dončić i Nikola Jokić, dvojica momaka iz Evrope, mogli da naprave bolju karijeru od njega u NBA ligi.

Novicki je u intervjuu za Nezavisne.rs pričao o svom osvajanju prstena, Peđi Stojakoviću i dometima dvojice mladih košarkaša

– Bili smo grupa momaka u Dalasu, koji su se odlično povezali i sprijateljili. Imali smo grupu starijih igrača koji nikada nisu osvojili prsten. Upravo zbog toga smo sklonili naš ego ustranu i podredili se samo jednom cilju – tituli. Počeli smo da igramo zajedno. Počelo je da nam se sviđa to što igramo zajedno. Ubrzo smo počeli da se mnogo više družimo i van terena. Bili smo grupa igrača koji su imali sjajnu hemiju i na kraju je sve urodilo plodom.

Vrlo važan deo te ekipe bio je Predrag Stojaković, o kome Novicki kaže:

– Peja je bio veliki deo koji smo kasnije dodali našoj slagalici. On je u tim došao u februaru iz Toronta. Došao je povređen, jer su mu leđa pravila dosta problema. Koliko se sećam, te godine skoro da nije ni igrao. Morali smo da ga rehabilitujemo nekoliko sedmica. Ali kada je bio spreman da igra, odmah je postao naš vrlo bitan igrač. Pogodio je nekoliko vrlo bitnih šuteva, pogotovo u serijama s Portlandom i LA Lejkersima.

– Bio je sjajan dodatak našoj ekipi i uklopio se odlično. I on je bio jedan od nas starijih igrača koji su želeli da pobede. Nije bio egoista i bio je veoma zabavan. Usudio bih se da kažem da nisam siguran da bismo bez njega osvojili prsten. Toliko je bio bitan u našoj šampionskoj slagalici – objašnjava Novicki.

Nemački as pomno prati karijere mladih naslednika Luke Dončića iz Dalasa i Nikole Jokića, asa Denvera.

– Mislim da bi Luka i Nikola mogli da imaju mnogo uspešnije karijere nego što je bila moja. Obojica su i dalje veoma mladi i fantastični igrači. Luka je daleko od vrhunca. Tek ima 22 godine. Veoma sam srećan što je Jokić dobio MVP priznanje. Imao je fantastičnu godinu i zaslužio ga je u potpunosti. Obojica su sjajni igrači, sjajni ljudi velikog srca. Volim kad sam u njihovom društvu. Od srca im želim sve najbolje i nadam se da će u nekom trenutku u karijerama osvojiti NBA prsten – rekao je Novicki.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here