Novinar u suzama najavljuje novi broj “Šarli Ebdo”-a

0

screen shot
Pelu: Jako je teško, svi smo sa našim bolom, tugom, strahovima ali uradićemo to ipak
 

"Nastavićemo, odlučili smo da izađemo iduće nedelje. Svi smo saglasni", rekao je Pelu agenciji Frans pres, i dodao da će se tim lista uskoro okupiti, verovatno u nečijoj kući jer su prostorije lista zatvorene zbog istrage u toku.

"Jako je teško, svi smo sa našim bolom, tugom, strahovima ali uradićemo to ipak, jer glupost ne sme da pobedi", rekao je on.

Preostali tim Šarli Ebdoa sastao se u podne da razgovara o budućosti lista, rekao je Žerar Bijar (Gerard Biard), glavni urednik nedeljnika I rekao da će "nešto izaći" iduće nedelje, mada se ne zna tačno u kom obliku.

Dvanest osoba, među kojima pet poznatih karikaturista Šarli Ebdoa (Šarb, Volinski, Kabi, Tinju i Onore) i ekonomista Bernar Mari ubijeni su juče u napadu na sedište lista u centru Pariza.

Taj napad, najteži teroristički čin u poslednjih 50 godina u Francuskoj, izazvao je talas emocija i solidarnosti, posebno u medijima koji su ponudili pomoć nedeljniku Šarli Ebdo.

Francuski nacionalni dnevnici danas su na naslovnoj strani imali crnu traku u znak žalosti. Ispred nedeljnika stotine ljudi prodefilovalo je da ostavi cveće i sveće i stane minut u znak sećanja na žrtve.

Nedeljnik, koji je inače bio u teškoćama, u srce je pogođen ovim napadom. Već je bio na ivici bankrota. Prodavao je prosečno oko 30.000 primeraka, i upravo je bio uputio poziv za donacije da bi se sprečilo gašenje lista.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here