Novinari Vojvodine: Vučić se neprimereno ponašao, a mediji šire šovinizam

0

Ispade da se Edi Rama korektno ponašao a da su srpski mediji krivi za sve i da čak "šire šovinizam i pozivaju na etničko nasilje"
 

NDNV je u saopštenju ocenio da su se mediji "kreativno" nadovezivali na "neprimerene gestove" predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

"Nesumnjiva je uloga vlasti i medija bila i u podsticanju prethodnog talasa nasilja koji je u oktobru zadesio Vojvodinu, a na čijoj su meti bili pre svega građani albanske i bošnjačke nacionalnosti i njihova imovina", piše u saopštenju.

 

NDNV je ocenio da su skoro svi dnevni listovi i pojedini elektronski mediji izveštavali o

* Rama ipak provocirao

* Vučić: Realnost je da je Kosovo deo Srbije

* "Ne bi bila provokacija da Vučić govori o Kosovu u Tirani"

poseti albanskog premijera na način u kojem ima elemenata krivičnih dela koji se gone po službenoj dužnosti, odnosno zbog kojih bi javni tužilac morao da reaguje.

 

To novinarsko udruženje pozvalo je urednike i novinare ovih medija da prestanu da sramote profesiju, svoje kolege ali i građane Srbije izveštavanjem koje po određenim elementima prevazilazi čak i krvave ratne i ratnohuškačke devedesete.

 

"S obzirom na evidentnu činjenicu da su skoro svi mediji u Srbiji pod direktnom kontrolom režima Aleksandra Vučića, s velikom zabrinotošću ukazujemo da iza širenja šovinizma i poziva na etničko nasilje stoji sam državni aparat. Da li mediji najavljuju da
će vlast, nesposobna da reši ijedan problem u državi, krenuti da proizvodi krize i ratove", navodi se u saopštenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here