Novo tenisko čudo preko kvalifikacija do finala Dubaija: Južnoafrikanac pobedio Šapovalova (VIDEO)

0

Južnoafrikanac Lojd Heris prvi je finalista turnira u Dubaiju pošto je savladao Kanađanina Denisa Šapovalova sa 2:1 (6:7 (5), 6:4, 7:6 (6)).

Momak koji je u glavni žreb turnira serije ATP 500 ušao iz kvalifikacija nastavio je sjajan niz rezultata ove nedelje pošto je prethodno eliminisao i Dominika Tima, Filipa Krajinovića i Keija Nišikorija.

Šapovalov je bolje počeo meč, dobio je početni set u taj-brejku, da bi potom u petom gemu drugog seta napravio i brejk posle čega je odservirao za 4:2. Ipak usledio je veliki preokret. Heris je vezao četiri gema i osvojio set, da bi u 3. setu preko taj-brejka došao do pobede.

– Nemam mnogo reči u ovom trenutku. Presrećan sam. Bio sam u minusu set i brejk, mučio sam se. Bilo je dosta problema, ali borio sam se i našao način da pobedim. Ekstremno sam zadovoljan zbog toga. Ovo je nešto za šta se trenira, jedva čekam naredni meč. Nije završeno, imamo još jednog protivnika – rekao je Heris posle pobede.

On će se u meču za titulu sastati sa boljim iz duela Rusa, Aslana Karaceva i Andreja Rubljova.

Haris je od Rubljova izgubio u jedinom finalu do sada, u Adelejdu prošle godine.

– Daću sve od sebe. Osećam se dobro, bio sam malo umoran zbog velike temperature i vlage spolja, ali kako je meč odmicao, osećao sam se sve bolje – zaključio je Heris.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here