Marko Đoković

Prema zvaničnim podacima, u poslednja tri dana u Vranju je registrovano prisustvo koronavirusa kod 52 građana.

Povodom novonastale situacije, pojave novog žarišta u tom gradu, vanrednoj sednici gradskog Štaba prisustvovao je i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević.

Ministar je izneo preporuke za najbolji način za sprečavanje širenja virusa i predstavio sistem po kojem radi Krizni štab Vlade Srbije, kako bi i u Vranju sledili taj primer i tako na najbolji način zaštitili svoje građane.

– Ne smemo dozvoliti širenje virusa ni u jednom gradu u Srbiji, zato je bitno da odmah reagujemo kada čujemo da negde postoji još novih slučajeva zaraze – istakao je Ðorđević na sednici Štaba, saopšteno je iz Ministarstva.

Dodao je da ukidanje vanrednog stanja ne znači i kraj epidemije i da zato moramo svi biti oprezni i postupati u skladu sa svim instrukcijama Vlade Srbije i Kriznog štaba.

Kada je u pitanju situacija u Vranju, najbitnije je da se svi novi slučajevi potpuno izoluju, kazao je Ðorđević i dodao da je potrebno i intenzivirati nadzor sanitarnih inspektora u fabrikama u Vranju, s obzirom na to da su oni nadležni za kontrolu sprovođenja preventivnih mera.

Ponovo aktivirana kovid bolnica

Zbog porasta broja novoobolelih u Vranju ponovo je aktivirana kovid 2 bolnica, koja je bila zatvorena krajem aprila.

Direktorka Zdravstvenog centra Ljiljana Antić izjavila je za RTS da su to većinom kontakti radnika dve privatne firme.

Težu kliničku sliku ima šest pacijenata, dok su ostali pozitivni na koronavirus sa lakšom kliničkom slikom ili bez simptoma. Povećan je i broj testiranih, pre svega kontakata radnika dva preduzeća, za proizvodnju nameštaja i obuće.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime