commons.wikimedia/Jenny Poole
Vlasinsko jezero

Tri godine nakon privatizacije nijedan od četiri hotela preduzeća HUP “Evropa” na Vlasinskom jezeru, Surdulici i Crnoj Travi ne radi.

Istine radi, oni nisu radili punim kapacitetima i pre prodaje, ali se od kupca Ali Abdula MS al Maki iz Katara očekivalo da od ove destinacije napravi turistički raj.

U lokalnoj samoupravi su očajni zbog situacije jer u jeku turističke sezone gosti na raspolaganju imaju stotinak ležajeva u privatnom smeštaju, prenose “Večernje novosti”.

Katarski milioner kupio je ove hotele za milion evra i još pola miliona platio je akcije radnicima. Po ugovoru, trebalo je u prve dve godine da uloži još pola miliona evra.

Epilog je zatvaranje svih hotela za smeštaj dok se u hotelu “Jezero” na vlasini služi kafa i piće i to radi samo jedan konobar.

– Najgore je što više nemamo nikakav kontakt sa investitorom da bismo znali koje korake da preduzimamo. Neprihvatljivo je da ostanemo bez smeštaja na Vlasinskom jezeru. Moraćemo da pokrenemo mehanizme za raskid kupoprodajnog ugovora jer su nam ovako vezane ruke – rekao je za Večernje novosti narodni poslanik iz Surdulice Novica Tončev.

Tončev dodaje da je čudno da neko uloži pare i nestane.

2 COMMENTS

  1. kaj ste pa arabce povabl da so kupl hotele.oni nimajo pojma o turizmu.o nafti že-o turizmu pa nič

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here