NS: Tijaniću, izvini se oštećenim građanima

0

NS: Aleksandar Tijanić treba da postupi hrabro i objasni kako će šteta od SMS prevara biti nadoknađena
 

Zamenik predsednika poslaničke grupe NS Miroslav Markićević kazao je da Tijanić "treba da skupi hrabrost" i da se u drugom dnevniku te televizije izvini oštećenim građanima i objasni im kako će im šteta biti nadoknađena.

 

Markićević je podsetio da je još krajem 2009. postavio poslaničko pitanje Tijaniću o mogućim zloupotrebama u licitaciji SMS porukama, a da je Tijanić odgovor dostavio pre nekoliko dana sekretaru parlamenta Veljku Odaloviću.

 

On je zatražio od Odalovića da odgovor Tijanića, u kome je, prema njegovim rečima, naveo da takva pitanja snižavaju civilizacijski i etički nivo parlamenta, dostavi specijalnom tužiocu za organizovani kriminal Miljku Radisavljeviću, jer, kako kaže, to pismo može doprineti utvrđivanju istine.

 

Predsednica parlamenta Slavica Đukić Dejanović rekla je da je parlament, pošto nije bilo odgovora, intervenisao i da je po dobijanju pisma Tijanića ono podeljeno poslanicima, te da su tu ingerencije najvišeg zakonodavnog tela završene.

 

U toku februara uhapšeno je nekoliko članova organizovane kriminalne grupe, osumnjičene za SMS prevare, a od njih je oduzeto 20 vozila i tri stana. Osumnjičenima se stavlja na teret da su umrežili oko 20 računara i 200 telefona i, koristeći softver koji je kreirao Predrag Bećirić iz Beograda, prevarom dolazili do dobitaka u SMS nagradnim igrama.

 

RTS je saopštio da u aferu sa SMS licitacijom nije umešan nijedan zaposleni na toj televiziji, kao i da zbog zakonske nemogućnosti da ovakve igre sam kontroliše, ubuduće neće emitovati SMS licitacije ili slične nagradne igre.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here