“NSA u Srbiji neće otkriti ništa novo“

0

Kad mogu da prisluškuju Angelu Merkel, što ne bi i nas: Ivica Dačić
 

"Kad je reč o Srbiji, neće čuti mnogo više nego što čuju na konferenciji za štampu. Predlažem da ne moraju mnogo da se trude, jer mogu sve to da dobiju kao odgovor na pitanja koja budu postavljali", rekao je Dačić na redovnoj mesečnoj konferenciji za novinare Ministarstva spoljnih poslova.

 

Povodom navoda da je NSA prisluškivala međudržavne razgovore najviših srpskih zvaničnika, Dačić je dodao je da nije iznenađen.

 

"Kad mogu da prisluškuju (nemačku kancelarku) Angelu Merkel, što ne bi i nas", naveo je Dačić.

 

Podsetio je na posetu bivše američke državne sekretarke Hilari Klinton, kada mu je ona rekla da je "iznenađena" da je na konferenciji za novinare govorio isto ono što i na sastanku.

 

Kazao je da je tema prisluškivanja izazvala dosta problema u međunarodnim odnosima, dosta nepoverenja među državama, kao i da "borba protiv terorizma i raznih vrsta ekstremizma ponekad zadire u oblast zaštite ljudskih prava i sloboda".

 

"To nije dobra praksa, i ja sam apsolutno protiv toga, ali mislim da smo mi nemoćni da bilo šta promenimo na međunarodnoj političkoj sceni na tom nivou", zaključio je Dačić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here