Nude pomoć za platformu o KiM

0

Fonet
Novi dokument: Tomislav Nikolić
 

– Polazeći od stava da je Kosovo i Metohija opštenacionalni problem koji iziskuje uključivanje svih umnih i intelektualnih snaga našeg naroda i države, Srpski nacionalni forum smatra da u traganje za rešenjem najpre treba uključiti takve snage sa KiM. Ne zanemarujući uključivanje i doprinos izabranih predstavnika kosovskometohijskih Srba u organima Republike Srbije i pokrajine, u izradu dokumenta kojim će se određivati budućnost i našeg naroda i ustavno-pravnog položaja najznačajnije istorijske i duhovne tapije srpskoga naroda moraju biti uključeni i svi drugi relevantni faktori i postojeće snage. Valja, dakle, saslušati mišljenja, stavove i predloge i onih koji nisu opterećeni partijskom poslušnošću, a koji dobro poznaju i prošlost i sadašnjost, a žele da imaju i budućnost na KiM u sastavu Republike Srbije – kažu u SNF-u.

U Srpskom nacionalnom forumu ističu da nisu upoznati da je iko od Srba i njihovih organizacija (osim eventualno predstavnika političkih partija) sa KiM konsultovan pri izradi platforme.

– Ta činjenica pospešuje nezadovoljstvo i zabrinutost našeg naroda, prethodno izazvanih nedopustivom netransparentnošću procesa koji naša vlada vodi u Briselu, a što se najdirektnije tiče naše budućnosti. Takav način učestvovanja u briselskim razgovorima, verujte, duboko uznemirava naš narod – stoji u pismu upućenom Tomislavu Nikoliću.
 

Intelektualci na okupu

Srpski nacionalni forum je osnovan nedavno u Gračanici sa namerom da okupi intelektualne snage Srba sa KiM. Cilj im je da "štite i afirmišu srpske nacionalne interese", "doprinose stabilizovanju i jačanju srpskog nacionalnog bića, boljitku našeg naroda, njegovom opstanku i povratku prognanih na svoja ognjišta".

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here