EPA-EFE/PETER POWELL

Nuno Espirito Santo više nije menadžer Totenhema.

Samo dva meseca je Nuno Espirito Santo vodio Totenhem. Strpljenja u klubu za njega očigledno više nemaju, a kap koja je vlasnicima i upravi kluba prelila čašu bio je poraz od Mančester junajteda minulog vikenda.

Kako su preneli mediji u Engleskoj, otkaz Espiritu Santu pre vikenda nije bio tema u klubu iako je uveliko bio tema u medijima.

– Nuno Espirito Santo i njegov stručni štab koji čine Jan Katro, Rui Barbosa i Antonio Dijaz danas su oslobođeni svojih dužnosti“, poručili su iz kluba uz izjavu direktora fudbala Fabija Paratićija.

– Znam koliko su Nuno i njegov tim želeli da ostvare uspeh ovde i veoma žalim zbog toga što smo morali da donesemo ovakvu odluku. Nuno je pravi džentlmen i ovde će uvek biti dobrodošao. Zahvalni smo njemu i njegovom timu na svemu i želimo im sva najbolje u budućnosti – poručio je Paratići.

Na deset utakmica u Premijer ligi ove sezone, Espirito Santo je tim predvodio u pet pobeda i isto toliko poraza. Stigao je do četvrtfinala Liga kupa, a u Ligi konferencije je upisao remi, pobedu i poraz i treći je u Grupi G iza Rena i Vitesea.

Svakako nije mali problem i činjenica da je u sezonu Nuno Espirito Santo ušao uz sve priče o odlasku i ostanku Harija Kejna koji je želeo da ode, a od kada je ozvaničeno da ostaje u timu ne pruža ni približno dobre partije na kakve je navikao navijače.

Iako iz kluba nema nikakvih komentara o tome ko bi mogao da nasledi Espirita Santa, mediji već uveliko na to mesto „dovode“ Antonija Kontea, uredno se pozivajući na Fabricija Romana koji je podsetio da je Konte bio želja Paratićija i prošlog leta kada dogovor nije postignut.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here