O Lazareviću u januaru 2015.

0

Ovo je juče rekao advokat iz Niša Milan Petrović, koji je u pravnom timu za odbranu generala Lazarevića i koji se proteklog vikenda vratio iz Haga.

 

Čeka lekare iz Srbije: Vladimir Lazarević
 

– U saradnji sa Nacionalnim savetom za saradnju Srbije s Hagom, tim pravnih zastupnika generala Lazarevića podneo je zvaničan zahtev Tribunalu za njegovo puštanje na uslovnu slobodu. Razlozi podnošenja zvaničnog zahteva su poznati: general je pogoršanog i sve slabijeg zdravstvenog stanja, a dokumentovali smo naše tvrdnje da je već više od dve trećine izrečene kazne proveo u pritvorskoj jedinici u Ševeningenu – rekao je Milan Petrović.

On objašnjava zašto odluke neće biti u narednih mesec i po dana.
– Tribunal je doneo odluku da se general Vladimir Lazarević prebaci u jedan od zatvora u Poljskoj na dalje izdržavanje kazne. Vlada Poljske najavila je da će tek početkom januara razmatrati taj zahtev. To u neku ruku ide u prilog našim nastojanjima da se još jednom razmotri kompletna dokumentacija kojom dokazujemo da je Vladimir Lazarević proveo u Srbiji na lečenju i operacijama skoro godinu dana, a ne na privremenoj slobodi.

Kako kaže advokat Milan Petrović, učinjen je još jedan korak prema tribunalu u Hagu:
– Uz zahtev da se ponovo razmatra medicinska dokumentacija o lečenju Lazarevića u Srbiji, podnet je i zahtev da Haški tribunal odobri pregled generala u Ševeningenu od tima lekara stručnjaka iz više medicinskih oblasti iz Srbije posle čega će mnogo toga biti jasnije – istakao je Milan Petrović.

 

U zatvoru još godinu?

Ukoliko sud u Hagu ne prihvati dokumentaciju i nalaze tima lekara iz Srbije general Lazarević će ostati u zatvoru najverovatnije sve do isteka dve trećine kazne prema računici tribunala, odnosno do 1. novembra naredne godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here