Gabonac, Arsenalov golgeter, strelac u Premijer ligi i u remiju s Mančester junajtedom na Old Trafordu (1:1).

“Crveni đavoli” su poveli u poslednjem minutu prvog poluvremena neodbranjivim udarcem svog deteta Skota Mektomineja s dvadesetak metara. Bod je “tobdžijama” doneo Pjer Emerik Obamejang u 58. Prvo je dosuđeno da je bio u ofsajdu kad je primio loptu, ali je VAR pokazao da nije tako.

Njemu je to sedmi pogodak od početka ligaške sezone. Na deobi je drugog mesta s Čelzijevim mladim lavom Bakumo-Abrahamom. Postigli su po gol manje od argentinskog asa Serhija Aguera, udarne igle prvaka Mančester sitija. Gabonac nije zatresao mrežu samo na Enfildu, kada je Liverpul u trećem kolu pobedio s 3:1 (Lukas Toreira).

Takav ubojiti početak u Premijer ligi u Arsenalovom dresu imao je još samo proslavljeni holandski igrač Denis Bergkamp u šampionskoj sezoni 1997/98, ali u samo tri meča (na jednom het-trik, na dva po dva).

Obamejangu, koji je na “Emirate” došao u zimu 2018. iz dortmundske Borusije za 64 miliona evra, nije prvi put da neumoljivo rešeta mreže čim krene prvenstvo. U Bundes ligi je 2015. bio strelac na svakoj utakmici u prvih osam kola (ukupno deset golova), a 2017. dao je osam pogodaka u prvih šest.

Sada je na njegovom tragu u nemačkom šampionatu Poljak Robert Levandovski, strelac za bajern na svakom meču u prvih šest kola (deset pogodaka).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here