Obećana donacija atletskih rekvizita deci na jugu Srbije

0

Znamo svi u kakvim teškim uslovima i sa kakvim nedaćama se susreću srpska deca na jugu Srbije, a Slobodan Branković se ovom posetom u to i lično uverio.

 

“Odazvao sam se pozivu gospodina Velinovića i rukovodstva OŠ “Branko Radičević” i u petak posetio učenike osnovne škole u Bujanovcu. Bio sam iznenađen prizorom koji oslikava u kakvim uslovima odrastaju mališani na jugu Srbije. Sale za fizičko su bez adekvatnih sportskih rekvizita i strunjača, sportski tereni neupotrebljivi, svlačionice ruinirane…

 

Kao nekadašnji sportista, danas kao generalni sekretar ASS pozvao bih sve sportiste, odgovorne političke i prvredne subjekte da koliko god mogu pomognu ovoj deci, ovde je pomoć više nego potrebna. Proveo sam jedno divno prepodne družeči se đacima, pokušao sam da im prenesem moje sportsko iskustvo i objasnim koliko je važno baviti se fizičkom aktivnošću. Bio sam šokiran činjenicom da ovdašnja deca nikad nisu imali prilike da se susretnu sa atletskim rekvizitima i u ime ASS obećao donaciju nekoliko prepona, kugli, i po koje koplje”, rekao je Branković.
 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here