Obeležili velike jubileje

0

Završna svečanost: Đaci, roditelji i gosti
 

Izveštaj o aktivnostima Saveta roditelja pročitala je Ketlin Radosavljević, predsednica tog tela škole.

Najpre su nastupali najmlađi učenici koji su svoj program započeli pesmom "Od kuće do škole", a onda su se ređali stihovi koji slave znanje, drugarstvo, ponos, pa i šaljivi o princezi i strašnom vetru, a završili pesmom "Na kraj sela".

Gošća iz Jagodine, Marina Simić, pročitala je stihove Dobrice Erića "Prah mojih predaka".

Stariji učenici su izveli scenski prikaz "Car Lazar i carica Milica", kojem su prethodili stihovi o Kruševcu, a čula se i "Himna kosovskih junaka". Zatim su se nizali rodoljubivi stihovi, da bi se na kraju svi okupili oko Marka Rastovca i "Plavog čuperka" Miroslava Antića.

 

Jovana i Dušan Borenović
 

Program je završen uz pesmu "Tamo daleko", koja je pevana s velikim poštovanjem i tugom.

Podela đačkih knjižica prepunih petica bila je najveseliji događaj, a naročito za Dunju Dragonić koja je završila prvi razred.

 

Učenici recitovali rodoljubive stihove
 

Osmi razred su završili: Jovana Borenović, Marina Jelisavac, Malina i Marko Mavrak, Tijana Matić i Vanja Štrbac. Oni su uz đačke knjižice primili i Uverenja o završenom osmogodišnjem školovanju, a Momirka Marinković, generalni konzul u Hamburgu, svakog je osmaka darovalo knjigom.

 

Pohvale đacima

– Posebno pohvaljujem svoje đake što su čitave godine učili s velikom motivacijom i odlično se pripremili za današnji nastup, što su i pokazali. Hvala svim roditeljima za dobru saradnju – zadovoljno se na kraju obratila učiteljica Milica Stanković i pozvala sve na druženje u porti hrama uz roštilj i slatkiše.

Završnu svečanost škole u Bremenu uz Momirku Marinković, svojim prisustvom su uveličali i Milorad Avramović, konzul, Jovanka Radojković, službenik Generalnog konzulata u Hamburgu, Zoran Borenović, predsednik Srpskog kulturnog centra Bremen, i protonamesnik Saša Momirović, bremenski paroh i domaćin hrama .

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here