Najbolji teniser sveta Novak Đoković u nedelju igra finale Vimbldona, ukupno 20. na grend slemovima, a i pored toga organizatori u Londonu nemaju previša razumevanja za njega i navijače koji ga podržavaju.

Tako su u polufinalnom meču Novakovi navijači doživeli neprijatnost kada su im sa tribina uklanjane srpske zastave.

Naime, tokom meča polufinala sa Denisom Šapovalovim nekoliko navijača se oglasilo na društvenim mrežama i poslalo poruke organizatorima Vimbldona uz brojne kritike, a glavna se odnosi na činjenicu da su zastave Kanade dopšuštene, dok su srpske često sklanjane sa tribina. Navijači su pisali da su često opominjani od strane nadležnih lica da uklone zastave.

– Hej Vimbldone, u sredu ste bili toliko alergični na svaku srpsku zastavu, pa je svako od nas bio zamoljen da je odloži, čak i kada je veličina bila u skladu sa pravilima. Sada vidim kanadske zastave, hoćete li ih takođe skloniti? Ili samo diskriminišete Novaka Đokovića – napisao je jedan navijač na tviteru.

Drugi su se javljali istim povodom, uz obrazloženje da je zastava navodno bila veća od propisane na Vimbldonu.

“-o mi se desilo u ponedeljak. Tražili su da spustim srpsku zastavu posle prvog seta. Stjuart je pričao da je prevelika, ali ja sam znao da je odgovarajuće veličine. Tri puta je dolazio do mene, ali se na kraju izvinio i rekao da nije prevelika – objasnio je drugi navijač.

Videćemo kako će to biti u nedelju od 15 časova kada Novak Đoković igra u finalu protiv Matea Beretinija iz Italije.

Uz pomenut slučaj, nekoliko navijača je napisalo i to da su tokom mečeva Đokovića na Ju Es Openu ranijih godina imali sličan problem sa zastavama.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime