Običaje prenose na mlade

0

Liturgiju je služio prota Ljubomir Kotarčić iz Sent Galena. I pored toga što je u Švajcarskoj bio radni dan, liturgiji je prisustvovao veliki broj vernika, među njima i dosta dece.

– Došla sam u crkvu sa ćerkama Sandrom i Sarom, da po našem starom običaju upalimo sveće, prisustvujemo liturgiji i da se pomolimo Bogu – kaže Bogdanka Malešević iz Ilove kod Prnjavora.

– Tu smo s decom, da vide kako to izgleda, da imaju kontakt sa crkvom, zapale sveću i prisustvuju jutarnjoj službi – reči su Sunčice Stojković iz Donje Budrige sa Kosova.

– Filipa, našeg sina, učim od malih nogu šta je liturgija, Božić, šta je badnjak… Kako sam i ja učio od mog oca i dede i tako s koleno na kolena prenosimo pravoslavlje – kaže Stojan Cvetković, rodom iz Klokot Banje.

– Došla sam iz Srbije kod majke u goste i rešila sam da se pričestim. To radim svake godine pred Božić i drago mi je što sam ovde u crkvi sa mojim Srbima – kazala je za "Vesti" Sonja Tamburić iz Kruševca.

Apel za pomoć poplavljenima

Na kraju liturgije prota Ljubomir Kotarčić je pročitao apel episkopa Andreja o prikupljanju pomoći za postradale u poplavama u Negotinskoj Krajini.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here