Običan Nemac razume Putina i na njegovoj je strani

0

Beta/AP/I.W.
Nemac na obali Severnog mora razume zašto Putu treba Krim
 

Nemačka učestvuje u sankcijama protiv Kremlja, ali sa rezervom i zabrinutošću. Nemci smatraju da Rusija ne sme da kolabira, a tim stavom u pitanje dovode vlastite sankcije.

Nemci imaju razumevanja i za ruske interese u Ukrajini. To proizlazi iz osećaja obaveze prema ruskoj istoriji i kulturi. Nemački mediji u osvrtu na novonastalu svetsku političku situaciju navode da su većina Nemaca  simpatizeri Rusije.

San o zelenim poljima

Socijalnu pravdu Nemci smatraju važnijom od slobode. Sanjaju o životu u "zelenoj Švajcarskoj". Takođe, Nemcima je važnija zaštita prirode i ugroženih životinja, nego zaštita ugroženih ljudi i naroda.

Nemci imaju poseban odnos i prema Izraelu. Smatraju da ih šest miliona ubijenih evropskih Jevreja obavezuje na takav stav. Ipak, Nemci se ne slažu sa izraelskom politikom u Pojasu Gaze.

Nemci se rado zgražavaju nad drugima. Pre svega nad SAD. U Americi Nemci najčešće vide krivca. Ankete pokazuju da Nemci nisu antiamerički raspoloženi, ali, kako navodi Dojče vele, uzdignuti prst kao moralna opomena "Ujaku Semu" ostaje stalno u vazduhu.

Za razliku od nekih prošlih vremena, Nemci su omiljeni u inostranstvu, čak i u Engleskoj, koja je tradicionalno imala rezerve prema njima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here