pixabay.com

Vraćanje srpskog jezika u Vukovar otvorilo je staru polemiku među političarima, ali i u narodu u Hrvatskoj, što je napravilo “mali rat” na društvenim mrežama, a u moru statusa i komentara, pojavio se Fejsbuk status mladića iz Vukovara po imenu Eduard Matulina, čije su reči podigle na noge i Hrvate i Srbe, javljaju beogradski mediji.

On je u objavi naveo da mu je dosta politike mržnje koja se servira narodu dok njegov komšiluk, i Srbi i Hrvati, odlaze zbog loše materijalne situacije preko granice.

– Buuu ćirilica…Srbi ovo ono… Ajmo malo o nama. A šta smo mi napravili? Dozvolili smo da nam opljačkaju, rasele državu a mi smo ih ponosno dizali – kaže Matulin.

– Moja komšinica, 50+ godina otišla je da zaradi penziju. To se treba gledati, ne table. Da li treba da stoji ćirilica ili ne. A Vukovarcima jednim, drugima, trećima, ne znači ta ćirilica ništa. Znači im samo bolji život. Laku noć Vukovare moj – napisao je mladić u statusu koji je dirnuo mnoge, prenosi “Blic”.

Matulin je na kraju izrazio nadu da će njegov status možda doći do gradonačelnika Vukovara, pa i do same predsednice Kolinde Grabar Kitarović, “kao i do svih onih koji zatvaraju oči pred sve većim odlivom i starih i mladih iz zemalja širom regiona”.

8 COMMENTS

  1. На западу ништа ново. Отели су србима крајине, Мађари, Италијани и Словенци траже своје… па сад ајде да се миримо са Србима. Више ни ћирилица није проблем. Шта да се каже?

  2. U hrvatskoj bi trebao to pitanje riješiti putem referendumom. Zašto narod nebi odlučio?
    Što se tiče srbije ona zna šta je učinila u vukovaru. Vukovar je najveća hrvatska rana i to se treba poštivati. Slava poginulim borcima domovinskog rata.

    • Pa ti Albanac 007 kao i politicari Hrvatski zaobilazis pitanje o raseljavanju mladih Hrvata..ok slava borcima koji su isli prvo u JNA pa tek posle po naredbi nekog spolja borili se za svoju sada domovinu koja ima manja prava u EU nego u SFRJ.

  3. Kada će se narod probuditi i vidjeti da političari sijanjem mržnje zabavljaju narod dok privatizuju i pljačkaju narodnu imovinu i zbog nesposobnosti da zemlju ekonomski postave na svoje noge.
    Ovo im je najlakši način da postanu lokalni bossovi. Narod je preblizu tako da ne gleda široko i realno tek kada su daleko vide kakvo je stanje. Probudite se i uzmite život u svoje ruke.

  4. Svi smo mi u istom loncu, bili Hrvati, Muslimani ili Srbi. Trebamo pamtiti proslost a ziveti sadašnjost i budućnost. Trebamo nauci ti da živimo sa našim razlicitostima. A ne u nedogled da se koskamo. Upravo to i hoce strane sile. Poslovica kaze : Zavadi pa vladaj. Mislim da se upravo to nama svima dogadja.

  5. SasaS
    Raseljavanje mladih iz balkana je nastao kao i svugdje na Balkanu radi korupcije.
    Ali ne razumijem o kojim pravima pričaš .
    SFRJ se raspala jer nekome nije pasalo ali i radi nezadovoljstva naroda i znalo se da poslije TITE dolazi propast. Greška srba je što se nisu mogli pomiriti sa raspadom jugoslavije ako ju niko nije htijeo.
    Svaka zemlja iz “istočnog bloka” ima egzod
    Mladih tu nije ni srbija pošteđena samo sto srbija nije clanica EU ali omladina to jedva čeka.
    Kao što je u RH cijela slavonija prazna tako je u Srbiji sve osim BG i Niša prazno ( vojvodina se još drži dinekle)
    Ali opet sam ubjeđen da Čirilica nema šta tražiti u Vukovaru 40% srba je ne znaju čitati niti je koriste.
    Čemu ta provokacija u Vukovaru.

  6. Kad je Vukovar u pitanju, predstavnici srpske nacionalne manjine traže samo dodatna prava, a u rješavanje teškog ratnog nasljeđa i normalizaciju života u gradu nerado se uključuju. Od njih smo svih ovih godina čuli samo prijedloge koji poboljšavaju njihov materijalni i politički položaj, a niti jedan koji bi pomogao u cijeljenju rana Vukovaraca. Mislim da to dovoljno govori o tome koliko im je stalo do Vukovara i Hrvatske pa doista ne znam zašto bi nama bilo posebno stalo da oni dobiju višu razinu prava. Poštovanje i povjerenje treba se zaslužiti…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here