Vesti
Zapušteno i uništeno: Dečje igralište u Skugriću

Posle posete selu Skugriću kod Modriče i razgovora s mesnim sveštenikom Vojom Stevanovićem, Željko Dragić i Mihaela Ramuenke, po povratku u Nemačku sa svojim  udruženjem Pomoć za mladi život pokrenuli su akciju obnove starog dečjeg igrališta pored puta ili gradnju novog kod crkve Svetog Đorđa čije se renoviranje upravo privodi kraju.

– Prolazeći pored dečjeg igrališta koje se nalazi pored puta crkve, moja četvorogodišnja ćerka Greta je primetila da je veoma žalosno da deca tu ne mogu da se igraju. Navratili smo u crkvu, a sveštenik Stevanović nam je rekao da selo sanira crkvu sa spoljne strane i da pravi novu ogradu. Ovu ideju je sveštenik s oduševljenjem prihvatio. Dečje igralište, ako se to može tako nazvati, nalazi se pored puta i fudbalskog igrališta. Zapušteno je i uništeno. Kod crkve bi bilo bolje čuvano i lakše održavano, pa se ideja i meni dopala i rodila želju da taj problem reši naše udruženje – priča dr Dragić, osnivač udruženja Pomoć za mladi život.

Inicijatori: Greta, Mihaela i Željko

Dragić je javni apel stanovništvu Langenhagena uputilo preko lokalnih medija i preko “Vesti” uz molbu da se objavi broj žiro-računa, jer su naši čitaoci i ranije mnogo puta pomogli njihove akcije.

– Skugrić broji oko 1.500 stanovnika koji žive u 700 kuća od kojih je 200 prazno jer su se stanovnici raselili. Najviše ih živi u Nemačkoj, Austriji i Švajcarskoj gde se i “Vesti” najviše čitaju, pa nam je važno da naš apel prenese i najčitaniji list srpske dijaspore jer u ovim zemljama sigurno ima Semberaca koji bi za vreme godišnjeg odmora rado videli mališane kako se igraju na igralištu koje su im oni poklonili – ukazuje Dragić.

Hram Svetog Đorđa

Apel

Oni koji žele da podrže ovu humanu akciju priloge mogu da pošalju na adresu: Hilfe für das junge Leben, Sparkasse Hannover IBAN: DE08 2505 0180 0009 0201 81. Verwendungszwek Spilplatz in Bosnien. Dragićev telefon je +49 173 606 54 38, a mejl je zeljkoshalom@aol.com.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here