Trener košarkaša Crvene zvezde Saša Obradović izjavio je ekipa mora da zaboravi sve probleme i da danas protiv Zenita mora da odigra disciplinovano ako želi dobar rezultat.

Meč 16. kola Evrolige između Zenika i Zvezde igra se danas od 18 sati u “Sibur Areni” u Sankt Peterburg.

Crveno-beli zbog slučaja pojave korona vriusa nisu igrali u nedelju meč ABA lige protiv Cedevita Olimpije, a nakon novih testiranja i laboratorijske analize utvrđeno da je samo jedan igrač zaražen i nakon toga krenuli su put Rusije.

– Zenit je vrlo iskusna ekipa, svakako formirana da se bori za plasman u TOP 8. Već su pokazali da mogu svakoga da pobede u Evroligi, ključni igrač je Kevin Pengos, ali igra zavisi od mnogo igrača uz odličan balans unutrašnje i spoljne linije. Imaju odlične šutere u Beronu, Holinsu i KC Riversu, dobre skakače i visoke igrače u Tomasu, Gudaitisu. Uz sve što nam se događa i događalo prethodnih dana, verujem da možemo čvrstom i disciplinovanom igrom na obe strane terena da odigramo dobru utakmicu – rekao je Obradović za klupski sajt.

Kapiten Branko Lazić kaže da će tim pokušati iznenadne probleme da ostavi po strani koliko god je to moguće.

– Nismo trenirali u nedelju, a spremali smo se za utakmicu ABA lige. Do utakmice u Rusiji praktično ćemo imati samo taj jedan lakši trening, a čeka nas ekipa koja je ove sezone pokazala da sa pravom može da se nada visokom plasmanu. Većinu igrača dobro poznajemo, Berona i Riversa najbolje, ali sve su to igrači koji imaju već dosta evroligaških sezona u nogama i veliki kvalitet. Nema previše velikih reči u najavi ove utakmice, moramo da se „skupimo” odigramo prema dogovoru i borbeno, i verujem da dobar meč može da nam pruži priliku da se borimo za bodove – rekao je Lazić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here