Selektor naših rukometašica zadovoljan zbog proboja u drugi krug na 24. svetskom prvenstvu u Japanu.

U neposrednom duelu za odlazak dalje Srbija je u uzbudljivoj završnici savladala Sloveniju sa 29:27.

– U rulet završnici pobedio je srećniji tim. Čestitam Sloveniji na fer i korektnoj borbi, odnosno, na jednoj taktički borbenoj igri, gde smo poveli tri razlike i nismo našli dobru soluciju 7 na 6. Bio je veliki ulog za obe reprezentacije. Čestitam i mojim devojkama. Ključna stvar je moral ekipe. Nisu pale posle vođstva 0:5. Juče smo imali loš dan, a danas je bio taj dan odluke. Poučeni iskustvom sa utakmice Slovenije i Holandije, gde su bekovi Slovenije bili odlični, prvi zadatak nam je bio da ih neutrališemo i vratimo samopouzdanje posle dobre utakmice sa Norveškom i loše sa Holandijom. Znamo dva rivala, Koreju i Nemačku. Imamo dobro iskustvo sa Korejom, pobedili smo ih na Seul Kupu. Nemice su sa novim selektorom, znamo kakav mentalitet imaju, biće to novo iskustvo za nas. Ostaje da sačekamo da vidimo ko će biti treći, Danska ili Francuska – rekao je Ljubomir Obradović.

– Slovenija je dokazala da ima odličan tim, da se nikada ne predaje. Imamo isti mentalitet, nismo odustale, borile smo se do kraja, čestitam mojim devojkama na tome – kazala je Kristina Liščević.

– Čestitke reprezentaciji Srbije. Igrali smo dobro prvo poluvreme, poveli 5:0. U drugom poluvremenu smo igrali bolje, Srbija je preokrenula, vratili smo se igrom 7 na 6. Nismo uspeli da zaustavimo Cvijićevu i Liščevićevu na kraju. Volim svoje golmane, ali samo jedna odbrana u drugom poluvremenu nije dovoljna da se pobedi reprezentacija kao što je Srbija – utisak je slovenačkog selektora Uroša Bregara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here