Trener košarkaša Crvene zvezde Saša Obradović izneo je za ,,Sportski žurnal“ razloge zbog kojih je angažovao nova pojačanja.

Prva akvizicija crveno-belih bio je Lendri Noko iz berlinske Albe, koja se prethodno okitila šampionskom titulom.

– Noko je iz godine u godinu bio bolji u odnosu na ono što je pokazivao u NBDL ligi. Iz Turske u Albu je došao sa statusom najboljeg odbrambenog igrača. Napravio je veliki napredak. NJegov atleticizam i mogućnost prilagođavanja su na veoma visokom nivou. I sigurno da na poziciji pet, može dosta da pomogne ekipi i da bude velika pretnja na obe strane terena. Sa svojom atletikom i vertikalnošću, Noko menja šuteve. To je preduslov da bi se igrala košarka po mom ukusu, brza, sa dosta kontranapada. On je baš taj profil igrača za sistem koji plani-ram da postavim. Taj sistem je sličan sa onim što je igrala Alba, počev od načina odbrane, do tog nekog prilagođavanja. Na kraju krajeva, i to što je osvojio titulu znači puno za brzu adaptaciju – rekao je šef struke Crvene zvezde.

Potom je na Mali Kalemegdan stigao Džordan Lojd iz Valensije, uprkos tome što se spekulisalo da mu španski tim nudi produžetak saradnje.

– Važno je da može da pokriva dve pozicije, ali osnova je da se radi o dobrom šuteru. Pokazao je to i tokom prošle sezone, iako mislim da je trebalo da bude bolje iskorišćen. Ipak, nije lako ni trenerima u Evroligi da zadovolje sve, pogotovo na veliki broj utakmica. Kao i da se u toj velikoj rotaciji nađe model koji će iskoristiti pun potencijal igrača, ali čini mi se da je on mogao bolje da se upotrebi. Nadam se da ćemo to mi učiniti – kazao je Obradović.

Poslednja akvizicija Crvene zvezde do sada bio je Kori Volden, koji je došao iz Partizana, te je Obradović izneo razloge zbog kojih se odlučio za njega.

– Volden takođe može da pokrije dve pozicije i koji treba da dobije minute na pleju, pa čak i da se po tom pitanju, da se njegova igra nadogradi. Ali i on je napadač. Kombinacija sa Lojdom je jedna od ideja, ipak imamo ih još nekoliko. U svakom slučaju, Volden ima veliki prostor za napredak. Mlad je, odličan je karakter. Ljudi sa kojima je radio, su ga baš voleli i o njemu pričaju sve najbolje, a to je preduslov da razmišljaš o nekom igraču. Svojom atletikom i igrom na oba pravca, on zaslužuje šansu. Kada pođeš od toga da neko ima kvalitet, da ima veliku ambiciju i voli da radi, onda su to više nego dovoljni razlozi da se o nekome razmišlja – rekao je Obradović.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime