MN PRESS

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je da je srećan što će njegov tim igrati finale ABA lige i da će pokušati sve da u seriji na tri pobede protiv Zvezde donese trofej u kluspe vitrine. Finalna serija ABA lige kreće u petak, Zvezda je domaćin od 20.00 sati, i biće to prva od eventualna tri meča koja će biti igrana u komplet crveno-belom ambijentu.

Obradović, kaže, da ga ne brine ono što se može dešavati na tribinama jer je, kaže, teren jedino merilo vrednosti dva tima. Lopta, igra 5 na 5 i ništa osim toga, podvlači Žoc, koji je pred medjima bio u društvu kapitena ekipe Radeta Zagorca.

– Zadovoljan sam što smo učesnici finala, ispunili smo veliki cilj koji smo zacrtali na početku, i uspeli smo da dođemo do njega. Ono što je bitno je da je zadnja utakmica (protiv Budućnosti) bila veoma dobra i da to raspoloženje koje nas drži treba da nam pomogne da igrači shvate da imaju kvalitet i da možemo da probamo da se ravnopravno nosimo sa ekipom Crvene zvezde koja ima tu prednost da ima veoma iskusan tim, koji igra godinama zajedno. Da su to igrači koji su igrali mnogo finala, i ono što pre svega krasi njihovu igru je da su tim koji tačno zna šta radi u svakom trenutku, odbrambeno i napadački. Imaju inteligentne igrače koji čitaju odbranu, koji su spremni da kazne svako preuzimanje, i da bismo bili na tom nivou moramo i mi to da radimo. Ponavljam da smo jako srećni i zadovoljni što smo deo ovog finala – poručio je u uvodu Obradović.

Tri derbija, uz dve pobede Zvezde, odigrali su večiti rivali ove sezone, svaki je bio priča za sebe što Obradović očekuje i za svaki naredni u finalnoj seriji.

– Različiti su svi bili, različit će biti i ovaj utoliko što je plej-of. Igra se na dva dana, petak, nedelja, sreda, eventualno četrvta isto ide brz posle. Kad igraš u seriji protiv jednog tima u doigravanju naravno da pokušavaš da pripremiš i promenš neke stvari. Različite su bile sve tri koje smo igrali dosad. Pravili smo analizu njihove igre, detalje, treba vodimo računa o tome da su izuzetno iskusan tim sa izuzetnim kvalitetom. Ova poslednja naša utakmica sa Budućnošću je poslužila jer smo našli način kako bimso mogli da igramo i protiv Zvezde i gde bi bilo rešenje. Očekujem interesantne utakmcie, Rade je rekao, svesni smo da igeamo za nas, ali imamo obavezu za ljude koji su nas bodrili, da vide tim koji je požrtvovan na svakoj utakmici koliko god ih bude u finalnoj seriji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here