Obradović: Tim podmlađen, ambicije iste – pobeda u Indiji

Bogdan Obradović, selektor Srbije

"Ovo je izuzetno važan meč za naš tim. Spremni smo, u svakom slučaju, imamo novi, mladi tim, koji treba i da skuplja dragoceno iskustvo i da donese pobedu. Presudno će biti ko će se i kojom brzinom prilagoditi na specifične uslove", rekao je Obradović na konferenciji za novinare u Bangaloru.

 

Srbiju će protiv Indije predstavljati Filip Krajinović, Dušan Lajović, Ilija Bozoljac i Nenad Zimonjić.

 

"Imaćemo podjednak pritisak i mi i Indijci. Oni imaju želju da pred svojom publikom uđu u Svetsku grupu, što bi bio veliki uspeh za njih, a mi želimo da ostanemo, iako ne igraju naši vodeći igrači", rekao je selektor srpskih tenisera.

 

Bogdanović je dodao da će se Zimonjić brzo adaptirati na partnera u dublu i da je on zajedno sa Bozoljcem sposoban da donese bod timu. Zimonjić je rekao da je dosta umoran zbog vremenske razlike i puta.

 

"Samo moje prisustvo će dosta značiti reprezentaciji i atmosferu i podršku u svakom pogledu, na terenu i van njega. Na meni je da se spremim koliko mogu za moj meč. Još ne znam kakva je situacija sa terenima, kakvi su uslovi, ali videćemo", rekao je Zimonjić.

 

Srbija definitivno bez Đokovića u Indiji

 

Lajović je kazao da ga ne brine pritisak i uslovi u Indiji. "Dobro se osećam, najbitnije je da damo svoj maksimum i ostanemo mirni jer su uslovi malo drugačiji nego na one na koji smo navikli. Pritisak se ne oseća, igrali smo i u gorim uslovima, poput pune arene u Pragu, imamo iskustva sa tim", rekao je Lajović.

 

Filip Krajinović je rekao da je spreman da odigra dobro i pobedama pomogne srpskom timu da savlada Indiju. "Jesmo favoriti prvog dana, ali sa druge strane imamo igrače koji igraju kod kuće, puno su trenirali ovde, publika je na njihovoj
strani. Dušan i ja smo u dobroj formi i nadamo se pobedi", rekao je Krajinović.

 

Duel između Srbije i Indije igraće se od 12. do 14. septembra.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime