Holandski fudbaler i nekadašnji član Real Madrida, Rojston Drente našao se u centru pažnje španskih medija, ali ne zbog svojih igara, jer je na zalasku karijere, već zbog vremena provedenog u Madridu. 

Naime, kako Marka prenosi, Holanđanin spada u TOP 11 promašaja Kraljevskog kluba u 21. veku, uz to, izašao je i tekst  o njemu kao glumcu u jednoj holandskoj seriji, a u centru pažnje je i autobiografija koji je nedavno napisao.

– Oca su mi ubili kada sam imao tri godine. Ubijen je na ulici. Majka je morala da me krije kako bi me spasila. Ja sam iz Roterdama, s ulica tog grada, gde moraš biti jak da bi preživeo. Postao sam muškarac još dok sam bio dečak – rekao je Drente koji je pisao o svom boravku u Madridu i počecima u glavnom gradu Španije:

– Tražilo me 16 klubova. Pričao sam sa Đoanom Laportom iz Barselone i Predragom Mijatovićem iz Reala. Nudili su mi iste uslove, ali kad sam čuo da me Real želi, sve mi je bilo jasno.

 

– Kad sam došao u Madrid, osećao sam se kao kod kuće. Svi su me toplo dočekali, posebno Guti koji je legenda kluba. Problemi su počeli kada je došao Murinjo. On me je naterao na odlazak. Poslednjeg dana prelaznog roka me nazvao i rekao da moram da odem. Imao sam manje od 24 sata da pronađem novi klub. Jasno je da su procenili kako Marselo treba da igra, ali to nije bio razlog da me tako oteraju.

Drentea je noćni život u Madridu očarao:

– Prelep grad, puno restorana, diskoteka, zabava i puno zgodnih devojaka. A ti si mlad i igraš za Real. Puno je iskušenja pred tobom. Jednom sam otišao u kockarnicu s prijateljem i prišle su nam dve jako zgodne devojke. Na kraju smo završili u hotelu, proveli smo se sjajno. Problem je došao kasnije, tražile su da im platimo 1.000 eura. Nisam znao da moram da platim – rekao je Drente.

Da podsetimo, posle pozajmica Herkulesu i Evertonu, otišao je u Alaniju Vladikavkaz po isteku ugovora 2012. godine. Danas ima 32 i igra u trećoj holandskoj ligi za amaterski Kozaken Bojs.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime