Očajna majka: Ubici moje ćerke kazna kao za krađu

0

Šundić je za ovaj zločin osuđen na samo 15 godina zatvora. Pre samo dva dana, Darijan Musić, koji je manekenku Vladislavu Červenko pretukao nasmrt 12. novembra 2012, osuđen je pred Višim sudom u Novom Sadu na 40 godina zatvora.

 

– Zašto život devojke u Novom Sadu vredi 40 godina, a u Beogradu ubica moje ćerke dobije 15 godina? Tražila sam prijem kod ministra pravde, da mi neko stane pred oči i objasni kako je moguće da se ovo dogodi. Neka vide ljudi iz pravosuđa koliko smo mi roditelji razočarani i povređeni, ne samo time što nam je ubijena ćerka, već i tom sramnom presudom. Mislim da je Musić zasluženo dobio svaki dan od tih 40 godina i ne želim da neko pomisli da bi trebalo da bude pomilovan kao Šundić, kaže Katica Gundelj, besna na dvostruke aršine.

 

Majka ubijene devojke kaže da su zločini Musića i Šundića identični. Da su obe devojke pre ubistva mučene i da su analize ličnosti ubica istovetne.

 

– Pratila sam novosadski slučaj i u nekim trenucima sam mislila da se sudi ubici moje ćerke. Neuropsihijatri su u oba slučaja zaključili da je ubica natprosečno inteligentan, egocentričan i egoista. I Stela i Vladislava su prijavljivale mučenje i uznemiravanje. Obe su bile maltretirane. Obojica su nakon ubistva pobegli. Jedino se ubica moje ćerke nije pokajao, kaže Katica Gundelj.

 

Katica je besna što sudija nije preinačio presudu i što je ubica imao mogućnost da manipuliše sistemom.

– Zameramo i što je tužilja napisala preblagu optužnicu. Zameramo svima koji su doprineli da život devojke vredi 15 godina. Pa toliko dobijaju za krađe, obijanje trafika – ljuta je majka.

 

Sličnosti

 

ALEKSANDAR ŠUNDIĆ (23)

žrtva: Stela Gundelj (26)
kvalifikacija: ubistvo iz strasti
uzrok smrti: celodnevno maltretiranje, davljenje, lomljenje vrata
pobegao posle ubistva
profil: natprosečno inteligentan i opasan po okolinu
KAZNA: 15 GODINA

 

DARIJAN MUSIĆ (25)

žrtva: Vladislava Červenko (27)
kvalifikacija: teško ubistvo
uzrok smrti: brutalno prebijanje, najmanje 50 udaraca, iskrvarila nasmrt; prelomi rebara i pucanje jetre
pobegao posle ubistva
profil: natprosečno inteligentan i opasan po okolinu
KAZNA: 40 GODINA

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here