YT Printscreen

Najbolja rukometašica svih vremena Svetlana Ceca Kitić teško je podnela eliminaciju Srbije sa Evropskog prvenstva već posle prvog kruga takmičenja.

Izabranice Ljubomira Obradovića su najpre srušile svetskog šampiona, selekciju Holandije (29:25), a onda doživele poraze od Mađarske (26:38) i Hrvatske (24:25).

Protiv Hrvatica u utorak uveče je u poslednjih 15 minuta postignut samo jedan gol, a da je iskorišćen poslednji napad za izjednačenje, Srbija bi prošla u drugu fazu sa čak tri preneta boda.

– Ja mislim da smo mi same sebe pobedile. Delovalo je kao da njima ‘gori’. Mi smo kukavički odigrali, da izvinu igračice i stručni štab. Puno tehničkih grešaka, promašenih sedmeraca… Očekivala sam da će proraditi naš inat, ali sam mnogo razočarana – rekla je Ceca Kitić u jutarnjem programu RTS-a.

– Imale su iste uslove kao ostale ekipe, korona, hotel… Možda je falila Andrea Lekić, ali je Hrvatska zasluženo pobedila – dodala je proslavljena rukometašica.

– Nemoguće je da za 11 minuta ne uputimo šut i da u drugom delu damo samo jedan gol spolja. Ovo je dosta kvalitetna i homogena ekipa. Sa Andreom i Draganom Cvijić možemo da igramo na visokom nivou. Verujem u ovu ekipu – optimista je Svetlana Kitić kada je reč o plasmanu na Olimpijske igre u Tokiju.

Smetaju joj uslovi pod kojim se igra rukomet u godini pandemije koronavirusa.

– Pitanje je da li treba igrati rukomet u ovim uslovima, bez pripreme, bez treninga, bez publike! Sve je ovo jako čudno. Nikad nisam igrala pred praznim tribinama, meni su motiv davali i moji i protivnički navijači – istakla je Ceca Kitić.

1 COMMENT

  1. CUJ STA OVA PRICA, IZGUBILE SU OD BOLJIH A NE KUKAVICKI.KAKO MOZES KAZATI DA SU IZGUBILE KUKAVICKI?? BILO JE JAKO TIJESNO I IZJDNJACENO.DA SU IZGUBILE DESET RAZLIKE ONDA BI SE MOGLO PISATI A OVAKO TAKO GOVORITI O SVOJOJ REPREZENTACIJI JE SRAMOTNO.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here