Očevi savesno položili račune

0

Već u bogomolji za vreme službe prema punijoj desnoj strani na kojoj u pravilu stoje muškarci moglo se videti da su očevi bez straha došli da polože račune za "nedela" koja su počinili na prethodna dva praznika kada su "nemilosrdno" vezivali decu i majke.

Grančice iz Srbije

Sveštenik Pejić vernike je pozvao da u hram dođu na Badnje veče, ali i na Božić kada naši ljudi u Nemačkoj dolaze u mnogo manjem broju nego na Badnje veče.
– Badnjak za paljenje smo usekli u nemačkoj šumi, ali ove godine eparhija je grančice
dobavila iz Srbije – obavestio je prota posle liturgije.

Ako se izuzmu pojedinci, kao Branislav Đekić kojeg je "pravda" sustigla pred samom stolicom i predsednika FK JU 96 Radivoja Mataruge koji je "uhapšen" u pokretu, ostali su zauzeli mesta i čekali.

Neki su slatkiše i druge "odbrambene artikle" imali u vrećicama ispod stola, a neki neoprezniji kao Igor Pantić i kum hrama Mile Kureljušić sve su stavili na sto da se vidi s čim raspolažu. Ipak, izdržali su do kraja, jer su došli "do zuba naoružani", a za istim stolom s punom vrećicom uspešno je odolevao i Nedeljko Jelisić.

Za stolom za kojim sedi crkveno osoblje ispred Lazara Radujkovića, Nikole Milosavljevića i Aleksandra Pejića pravi redovi. U sredini sale jedan pored drugoga Rade Cvetanović i predsednik CO Zoran Veličković nemoćno stradaju jedan pored drugoga.

Pored njih u hodu je presreten tutor Ljubomir Blagojević.

Za centralnim stolom Zoran Milenković i još jedan mladi otac platili su ceh prvi, a nešto kasnije i Branislav Đekić je zakukao da je ostao bez municije. Bilo je veselo, a naročita "neprilika" izbila je kada su zavezivači "provalili" u prostoriju za prodaju sveća i usred posla iznenadili Đorđa Bosanca i Nikolu Popovića.

Pred bogomoljom se hvatao red, a sveštenik Pejić nikako da se pojavi. Napokon, kad se pojavio, prvi su ga opkolili najmlađi i od praga se nije makao. Međutim jedna malena devojčica s protom je imala i probleme, jer njegove noge nikako nije mogla da šalom, obuhvati pa je u pomoć počela da doziva dedu. Pa ipak, sveštenik joj je uz pouku šta se kaže kada se praznik čestita, poklonio slatkiš i malu ikonicu kojoj se devojčica veoma obradovala. Obeležavanje praznika završeno je druženjem.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here