Očigledan je sukob Vučića i Nikolića

0

Fonet/N. Đ.
Predesenik gubi bitku kada su u pitanju odnosi moći: Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić
 

"Očigledno je da je sukob isuviše velik i da je to zapravo sukob između dva skoro udžbenička lika, čoveka koji je u momentu najmoćniji – premijera koji ima svu vlast u svojim rukama i ranijeg predsednika partije koji je postao predsednik republike ", rekao je Goati agenciji Beta.

On je rekao da u politici prijateljstva jako malo znače i da traju samo do onog momenta kad se nekom od prijatelja učini da mu je nešto manje po volji.

"Politika je jedna surova delatnost gde te emotivne veze nemaju nekog velikog uticaja. U ovom slučaju su sa jedne strane potpredsednik stranke i sa druge jedan od ljudi predsednika države", rekao je Goati.

Prema njegovom mišljenju, odnos snaga je takav da postojeći premijer ima sve adute u svojim rukama, a da je sa druge strane predsednik države "zaista pre svega jedan fikus".

"Predsednik je čovek koji ima najviše podrške i poverenje, ali kada su u pitanju odnosi moći on u svakom slučaju gubi bitku", rekao je Goati.

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović u intervjuu za "Nedeljnik" iznela je zamerke na rad predsednika države na šta je reagovala savetnica predsednika Stanislava Pak navodeći da Mihajlović učestvuje u kampanji tabloida protiv Tomislava Nikolića.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here