EPA/Toms Kalnins
Ministarka spoljnih poslova Albanije Olta Džačka

Ministarka spoljnih poslova Albanije Olta Džačka oglasila se povodom procesa suđenja u Hagu protiv bivših lidera OVK za ratne zločine i navela da je u pitanju zamena teza, jer su oni, po njenom mišljenju, sprečili ugnjetavanje i etničko čišćenje.

Džačka je istakla da su lideri OVK nepravedno optuženi kao ratni zločinci.

– Borba Kosova za nezavisnost ne može da se prepravi. Poštujemo princip jednakosti pred zakonom i sudom koji je nastao odlukom Skupštine Kosova, ali imajući u vidu optužbe koje su ovom Specijalnom sudu utrle put volji onih koji su danas odveli optužene da očiste Kosovo od ove mrlje. Ono što se dešava više od dve godine je štetno. Očigledno nema dokaza da je OVK počinila ratne zločine – rekla je ona.

Ona je takođe rekla da je potrebna istinska pravda za te Miloševićeve zločine, koja bi zahtevala i otkrivanje lokacija grobnica.

– Kao i svi naši zemljaci na Kosovu, u Albaniji i svuda u svetu, zahtevamo pravdu. Ne da neko bude iznad zakona, već da vidi činjenice i ukloni nepravednu mrlju srama iz herojske borbe Kosova za nezavisnost. I ne zaboravimo da je Miloševićev režim počinio ratne zločine, masovna ubistva civila, još uvek neotkrivene masovne grobnice, silovanja, mučenja, prisilno raseljavanje. Potrebna je istinska pravda za te zločine, uključujući otkrivanje lokacija svih grobnih mesta – rekla je Džačka.

6 COMMENTS

  1. Pricas gluposti ti nemas oijma sta se desavalo na Kosovo.Kosovo je imalo sve u bivsij SFRJsve do 90god.Medjutim Albancima je to bilo malo pa se digli na oruzje protiv drzave Srbije i uz pomoc stranog faktora sa Amerikom na celu bombardivali suverenu drzavu Srbiju koja je branila svoju teritoriju Kosovo Metohiju.
    Na Kosovo je uzvrseno etnicko ciscenje Srba gde proterano 200.000 Srba sa svojih vekovnih ognjsta unistetenio na stotine crkva i manastira u prisustvu Nato i Amerike.Albanci su svi tu ali Srba nema .U Pristini 20 porodica u Pz takodje u Djakivici 1 osoba.O kom etnuckom ciscenju govorite.Na stotine Srba je ubijeno samo posle rata 99.Svi koji su piciniki zlicine moraju idgivarati a i svi nalogiodavci kiji su sada u Hagu i.moraju buti osudjeni da bi pravda bila zadovoljena za nevine zrtve

  2. A ti gledaj svoja posla i svoju zemlju jer Kosovo nije tvoja zemlja nego srpska
    Nego polako sve sto ste drugima radili dolazi na vasa vrata i u vase dvoriste
    Sada nema envera hodze da pohapsi sve nealbansko i na silu prekrsti
    Ali samo polako
    Mene kao Srbina ne interesuje sta se desava u vasoj zemlji a zasto onda vas interesuje sta se desava u mojoj
    A to govori o vama ali zaigrace mecka i na vasa vrata i to vrlo brzo
    Nego vidite da sto pre i sto brze plantaze sa drogom sredite jer necete imati mnogo vremena
    A ne brinite vi za dokaze ne bi oni bili u hag da ih nema
    I dobice to sto treba

  3. Zločini “OVK” traju decenijama, pa i vekovima… Sve se planski radilo…..

    Dogodine u Prizrenu!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here