pixabay.com

Ministar zdravlja Rudolf Anšober uputio je nacrt nove uredbe, kojom će biti produžena i pooštrena mera zaključavanja, parlamentu na usvajanje.

Ta uredba predviđa od 25. januara obavezu nošenja maske višeg nivoa zaštite, to jest FFP2 u javnom prevozu, ali i prilikom kupovine, ili odlaska kod automehaničara, ali i na pijacama, bile otvorene ili zatvorene, te i za preuzimanje naručene hrane iz restorana.

FFP2 maska je potrebna i za ulazak u sud, ili bilo koje druge institucije.

Tu masku će, prema uredbi, morati da nose svi stariji od 14 godina.

Pored toga obavezna distanca prema osobama iz drugog domaćinstva se povećava sa jednog na dva metra.

Uredba predviđa i nastavak primene celodnevnog policijskog časa, koji dozvoljava izlaz iz kuće za potrebe rada, kupovine, šetnja zbog psihičkog i fizičkog zdravlja, pružanje pomoći drugima.

Jedna novina je i nedeljni obavezujući test za određene grupe ljudi.

Tako će nedeljno testiranje na koronavirus biti obavezno, pored medicinskog i negovateljskog osoblja, i za sva lica koja imaju direktan kontakt sa mušterijom, kao što su prodavci, vozači i slično.

Takođe moraju da se testiraju i nastavnici, radnici u logistici, ali i svi u javnom sektoru koji imaju kontakt sa građanima, te i profesionalni sportisti.

1 COMMENT

  1. Znaci i definitivno su resili da uniste privrednu granu usluge ….da vise guse u uguse narod …u daljem toku ubijaju sa 5G a i 6G mrezom …..Dakle ta maska vise gusi od predhodnih maski i nema dileme da povecanje ugljen dioksida je neminovno i povratno u oragniam cime se slabi organizam …. samim tim nedostatkom kiseonika i organizam je u ogromnom problemu …..nece imai dovoljno kiseonika sa rad pluca pa samim tim i bakterioloski i virusni profil je u tom momentu aktivniji ……dakle definitivno ne pistoji struka a to je brukaa …i sramota …DAKLE LEKARI RADE ZA SATANISTE PO SVIM MOGIM POKAZATELJIMA DEFINITIVNO ….OVA PRICA APSOLUTNO NIJE OPRADANA …i u sledecoj fazi bice jos restriktnija jer narod ne umire i nece da umre brzinom koju oni zele …..dakle ova Farsa polako dobija bolniji nagovestaj desavanja …..BRAVO

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here