pixabay.com

Od danas će u frizerskim salonima Srbije na svakih četiri kvadrata moći da bude po jedna osoba, a razmak između prisutnih ne sme biti manje od dva metra.

Odluka Kriznog štaba objavljena je u Službenom glasniku, a najveća promena je da su sada četiri kvadrata po mušteriji, umesto dosadašnjih devet, što znači da će više ljudi moći istovremeno da bude u salonu.

Kako se navodi u Naredbi o radnom vremenu i prostornim ograničenjima za vreme nepovoljne epidemiološke situacije tokom trajanja zarazne bolesti kovid 19 („Službeni glasnik RS”, br. 33/21, 36/21, 38/21 i 45/21) u tački 5, posle stava 1. dodaje se novi stav 2. koji glasi: Izuzetno od ograničenja iz stava 1. ove tačke, u objektima u kojima se pružaju frizerske i kozmetičke usluge, odnosno druge usluge koje zahtevaju neposredan kontakt između zaposlenog i korisnika usluge, rastojanje između svih prisutnih lica mora biti takvo da na svakih četiri metara kvadratnih može boraviti samo jedno lice i rastojanje između prisutnih lica ne može biti manje od dva metra.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime