commons.wikimedia/NikolaB

Predsednik Vlade Severne Makedonije Zoran Zaev očekuje da će, na sledećem sastanku inicijative za uklanjanje barijera između Srbije, Albanije i njegove zemlje, biti dogovoreno slobodno putovanje uz ličnu kartu.

– Na sastanku 10. novembra u Ohridu biće preduzeti konkretni koraci. Verujem da će biti dogovoreno da se sa ličnom kartom putuje od Drača, Tirane, preko Struge i Ohrida do Niša i Beograda – rekao je Zaev.

Ukazao je da je u Novom Sadu dogovoreno da, na putu ka EU, ove tri zemlje pojačaju saradnju i koriste svoje kapacitete.

– Ako želimo da budemo atraktivniji za zapadnu Evropu potrebno je da se što bolje povežemo između nas, da unapredimo sve što sada predstavlja problem u protoku robe, ljudi i usluga – istakao je on i dodao da je veoma važno da postoji mobilnost radne snage, priznanje dokumenata i sertifikata.

– Kao tržište od 20 miliona atraktivniji smo ulagačima nego kada izlazimo pojedinačno. Ovom inicijativom želimo da pomognemo i evropskim liderima da nas više prepoznaju kao region koji sve više sarađuje – naglasio je Zaev.

On je ukazao da je potrebno priključiti i sve ostale na Zapadnom Balkanu u inicijativu, jer svi vide svoju budućnost u EU.

11 KOMENTARA

    • U Albaniji nemaju šta da traže,jer nisu ni dobro došli.A što se tiče Makedonije jedino zbog turista da slobodno predju granicu do Grčke.Sve otalo je zaludan posao i da ne kažem zločin prema rpskom narodu.

  1. Koja je ovo glupost! Sad ce svi da navale preko Srbije! Zasto Makedonci da se svrckaju preko Srbije sa licnom kartom? Priznali su Kosovo nek oni sklope sporazum sa Albanijom! Nek idu preko Bugarske ako ce za Evropu! Albancima ce biti slobodno da svoj beli prah razvoze preko Srbije dalje u Evropu! Jesu li vama politicari popili mozak! Dokle bre vise pravite gluposti!? Po cemu zasluzuju albanci ovaj tretman? Na Kosovu nemoze srpska roba, ministrima zabranjuju ulaz! Halo na Srpskoj zemlji!!!!!!!!! A vi im dajete sve! Otrezni se Srbijo vise!

    • Dušane sasvim ste u pravu.Ko ovo razume.Zar smo tolike budale da one koji nam zabiše nož u ledja sad jednostavno puštamo u Srbiju i kroz Srbiju kao da ništa njije ni bilo.Rama se zalaže zajedno s kosovskim odrpancima da stvori veliku Albaniju i da uzme još koji deo srpske teritorije,a mi šiptare dragovoljno puštamo u zemlju.Moja konstatacija je:mi smo poludeli.

      • Ne ipak velika Srbija, koliko puta je Srpska vojska izlazila na Srpsko more u Albaniji poslije I Svjetskog rata? Snovi su vaši, a naglo se povećao broj tursta iz Srbije u Albaniji, mislim da ih je više nego u Crnoj Gori, gdje ih je više nego ikad.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime