Crna Gora danas obeležava dve godine od ulaska u NATO. Zahvaljujući članstvu danas je bezbednija i razvijenija država, kaže predsednik vlade Duško Marković. 

Crna Gora danas obeležava dve godine od ulaska u NATO, a predsednik vlade Duško Marković tim povodom kaže da su te dve godine potvrdile da je priključenjem Severnoatlantskom savezu ta država učvrstila sigurnost i bezbednost, doprinela stabilnosti okruženja, te da su stvoreni preduslovi za razvoj i bolji život svojih građana.

Građani Crne Gore, kaže Marković, mogu biti ponosni, jer time je njihova zemlja u društvu najsnažnijih demokratija sveta.

– Prvi put smo dobili priliku da vrednosti kojima prirodno pripadamo čuvamo i promovišemo zajedno s 28 zemalja-saveznica u Alijansi. Učvrstili smo sigurnost i bezbednost zemlje, doprineli stabilnosti našeg okruženja i na suštinski način obezbedili preduslove za razvoj i bolji život građana. Bez stabilnosti nema napretka — a to najbolje zna i oseća svaki stanovnik Balkana – naveo je Marković u izjavi za medije.

Građani Crne Gore, kako poručuje premijer, mogu da budu ponosni što naša država ravnopravno stoji rame uz rame sa najsnažnijim demokratijama sveta, kroz ulogu saveznika u globalnim izazovima koji dotiču svaki kutak planete.

– To i jeste deo najboljih tradicija Crne Gore, da smo uvek tamo gde smo potrebni našim partnerima. Ali danas, za razliku od mnogo drugih prilika u našoj istoriji, mi iza sebe imamo saveznike koji su spremni da nam pomognu u svakom izazovu i u bilo kojem trenutku – rekao je Marković.

Premijer je rekao da je članstvo u NATO-u mnogo više od vojnog savezništva, jer ono doprinosi rastu stranih investicija i poseti većeg broja turista.

– Ono u šta ste mogli da se uverite u protekle dve godine, jeste rast direktnih stranih investicija ne samo iz država-članica Alijanse. Članstvo u NATO-u osnovano možemo dovesti u direktnu korelaciju sa investicionim pokazateljima i rekordima u turizmu. Verujem i da i oni koji nisu podržavali put Crne Gore u Severnoatlantsku zajednicu, danas vide da je ona neodvojiva od našeg budućeg članstva u Evropskoj uniji, kojem je Crna Gora ukupnim društvenim napretkom i preobražajem svakog dana sve bliža – rekao je crnogorski premijer, preneo je portal RTCG.

2 KOMENTARA

  1. Lezi lebovici, vi ste prodali sve sto je valjalo da bi lepse ziveli i manje radili, ali to nije novost, svi znaju koliko ste vredni, samo nisu znali koliko ste mizerni i mali ljudi.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime