Od Obrenovca do Čačka za sat vremena, a onda – kroz centar grada

N1, Vestionline
1
commons.wikimedia.org/Fortunato32

Da bi se od Obrenovca stiglo do Čačka, sada je potrebno oko sat vremena, nakon što je u nedelju otvoren auto-put. Ali, čim stignete u Čačak, čeka vas zatvoren vijadukt koji vodi ka Požegi. Zbog toga je kompletan saobraćaj preusmeren kroz centar Čačka.

Preusmeravanjem vozila iz pravca Beograd – Užice, u centralne ulice u Čačku, nastao je pravi saobraćajni kolaps. Desetine hiljada vozila koje se dnevno upute ka Užicu ili natrag ka Čačku, sada moraju da prođu kroz sam centar grada. Kolone automobila i kamiona, zastoji, u najfrekventnijim delovima dana. Tako izgleda dan na ulicama Čačka, od trenutka kada je obilaznica oko Čačka zatvorena za saobraćaj zbog radova.

Mnogobrojni građani ovih dana su na društvenim mrežama i lokalnim onlajn medijima, sa priličnim nezadovoljstvom komentarisali još jedno zatvaranje kružnog puta i usmeravanje saobraćaja na gradske ulice, zbog radova na vijaduktu.

Građani kažu da gužve smetaju, jer zbog toga kasne na posao.

Čačani su posebno ljuti jer se iz godine u godinu, leti, izvode radovi na saniranju problematičnih mesta na vijaduktu. Pre nepunih godinu dana, nekoliko meseci su se izvodili radovi na saniranju stubova koji su popucali, a saobraćaj se odvijao samo jednom trakom. Kako smo saznali, vijadukt će potpuno biti zatvoren za saobraćaj do 25. avgusta.

Putnike koji su se uputili ka crnogorskom primorju pored ogromnih gužvi u centru Čačka, sačekaće i radovi na putu na čak na dva mesta od isključenja sa magistrale. Od Preljine ka primorju putnike će zateći radovi između Požege i Užica, ali i na putu između Užica i Bele Zemlje ka Zlatiboru.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here