N. Jović
Dragan Brkić sa svojim ljubimcem proizvedenim 1928. godine

U poslednjih desetak godina skoro redovno se u sklopu Folklornog festivala u Bonirigu organizuje i auto-moto show.

Ni ova subota nije bila izuzetak, pa su posetioci mogli da se dive različitim modelima automobila i motorcikala. Bilo je oldtajmera, ali i novih, moćnih mašina od kojih zastaje dah.

Nenad Ćoso pokazuje motor Forda GT iz 1971.

Organizator ove svojevrsne izložbe četvorotočkaša i dvotočkaša je Zoran Baždarev iz moto-kluba Rampage Rides. Zoran nam je rekao da na ovaj način pomažu našim klubovima i fondacijama što će i dalje činiti.

Nebojša Maričić u svom Holdenu GTS 2017 Sport sa likom Nikole Tesle

Većina predstavljenih motora i starih modela automobila su u vlasništvu članova srpske zajednice. Među izloženim modelima, možda i najveću pažnju privukao je prelepi žuti “ševrolet“ star skoro pun vek!

Njegov ponosni vlasnik Dragan Brkić kupio je pre tri godine ovaj neprocenjivo vredni raritet, proizveden davne 1928. godine. Kako kaže, “lakše ga je kupiti gotovog, nego sređivati i popravljati stari model“.

Zoran Baždarov

I mlađa garda je imala šta da pokaže. Nenad Ćoso je došao sa svojim modelom Ford GT iz 1971. godine, koji ima ugrađen snažni, modifikovani motor, koji ovom autu daje neverovatno ubrzanje.

I Vlasnik „Tesla Automotive“ Nebojša Maričić imao je sa čime da se pohvali. Njegov Holden GTS, kojeg je sam pripremio i pretvorio u snažan sportski auto sa visoko turažnom mašinom, naročito je plenio svojim vizuelnim izgledom.

Slaven Banić i Marko Kalapać

Naime, na haubi ovog automobila je slika našeg čuvenog naučnika Nikole Tesle i natpisom – Lika. Da se zna odakle je jedan od najvećih ljudi modernog čovečanstva.

Motociklisti su imali svoj šou i nisu nimalo zaostajali za vlasnicima automobila. Slaven Banić i Marko Kalapać iz Lovačkog društva “Zastava Hunting“ su redovni učesnici na ovakvim priredbama i kažu da su za njih motori – i velika strast i stil života.

Motoristi pokazuju šta znaju

Na kraju, motoristi su prisutnima pokazali i deo svoje veštine u upravljanju snažnim mašinama. Kada su počeli svoju predstavu, za tili čas sve je bilo u dimu…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here