EPA
Hapšenje hrvatskog generala Ante Gotovine

Penzionisani inspektor MUP Hrvatske, Salih Fazlić koji je svojevremeno, 2011. u Zagrebu pravosnažno osuđen kao jatak generala Gotovine u periodu dok se skrivao od haške optužnice (od 2001. do 2005), u ekskluzivnom razgovoru za “Vesti” tvrdi da je hrvatska država generalu Gotovini organizovala ne samo uspešno skrivanje pet godina, već i kasnije hapšenje u Španiji zbog čega su akteri te operacije i nagrađeni!

Bivši inspektor MUP Hrvatske Salih Fazlić

U opširnom intervjuu, prvom za neke srpske medije, Fazlić otkriva čitav niz nepoznatih detalja iz perioda dok se general Gotovina skrivao, ali i tvrdi da su vodeću ulogu u tome odigrale hrvatske tajne službe po nalogu tadašnje vlade Hrvatske na čelu sa Ivom Sanaderom. Fazlić tvrdi da je izrežirano čak i Gotovinino hapšenje u Španiji, a da su ključnu ulogu u tome imali tadašnji glavni državni tužilac Mladen Bajić i Tomislav Karamarko, visoki funcioner HDZ, koji je u relevantno vreme bio direktor Protuvobaveštajne agencije (preteče današnje Sigurnosno obaveštajne agencije – SOA).

Celokupan intervju Saliha Fazlića objavićemo ekskluzivno u nastavcima na našem portalu od ponedeljka, 21. septembra.

U ponedeljak – EKSKLUZIVNO: Penzionisani inspektor MUP Hrvatske za “Vesti”: Znam ko je skrivao generala Ante Gotovinu (1)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here