F. MIJATOVIĆ
Završna akcija 2019: Učesnici druženja u Alibi baru

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe organizovala je novo druženje na kojem je prikupljeno 223 evra. Posle nedavne, masovno posećene manifestacije Druženje iz bloka uz kotlić i palačinke, berlinski ogranak organizacije ovom akcijom završava veoma uspešnu godinu.

Aktivisti, Milijana Vračević, Filip Mijatović i Ceno Milojev, uložili su mnogo truda da organizuju novo humanitarno veče i da niko od gostiju ne bude zapostavljen.

– Uživali smo u finom druženju, upoznali nove potencijalne volontere, razmenili telefone. Bilo je prijatno upoznati nove ljude, proćaskati sa onima koji se prvi put pridružuju jednoj humanitarnoj akciji. Među njima je priličan broj onih koji su nedavno došli u Berlin, a neki od njih i tek pre mesec dana. Ovo im je bio prvi put da se okupe sa većom grupom naših ljudi, ali i prilika da već od prve nemačke plate odvoje za pomoć onima kojima je najpotrebnija – navodi Filip Mijatović.

On ističe da je atmosfera bila sjajna i veoma pozitivna.

– Uz druženje, malo smo igrali bilijar i po neku partiju tablića, a ništa nije bilo takmičarskog karaktera. Prikupljena sredstva odlaze u našu krovnu organizaciju Srbi za Srbe odakle se zajedno sa donacijama iz drugih ogranaka pomoć upućuje onima kojima je najpotrebnija. Već od nove godine ćemo nastojati da intenziviramo aktivnosti kada je u pitanju broj manifestacija, ali i da o našim akcijama informišemo što više ljudi. Oni će moći u svako doba da se uključe i prema svojim mogućnostima upute pomoć najugroženijima – dodaje Mijatović.