EPA-EFE/SERGEI SAVOSTYANOV /SPUTNIK/ KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT
Vladimir Putin

Premijerka Ana Brnabić poručila je danas da će predstojeći sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom biti najvažniji susret za našu zemlju u narednih nekoliko meseci, ako ne i najbitniji u ovoj godini.

Prema najavama glavna tema biće cena gasa, a Brnabić ističe da od tog sastanka Srbiji zavisi ne samo kontinuirana energetska bezbednost i sigurnost, već i konkurentnost naše privrede.

– Ukoliko predsednik Vučić uspe da se izbori da Srbija dobije povoljniju cenu gasa od ostalih, onda to znači da će naša konkurentnost porasti taj dan. Biće izuzetno težak sastanak – naglasila je premijerka.

Ona je rekla da se predsednik Vučić svakodnevno priprema za taj susret i da se u ovom trenutku “ne bavi ničim drugim osim energetikom”.

– Ako neko može tamo da se izbori za dobru cenu, onda je to predsednik Vučić. To je takva odgovornost – ocenila je Brnabić.

Predsednik Srbije najavio je da 24. novembra putuje u Moskvu, gde će se dan kasnije sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

1 COMMENT

  1. To bi trebali ODGOVORNI da uvide i da prestanu izazivati. Kad se mecka pobuni preostaje samo bekstvo i trazenje spasa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here