Feliks Kjelberg, poznatiji kao Pewdiepie, je ostao prvi nezavisni jutjuber koji iza sebe ima armiju od čak 100 miliona pretplatnika.

Iza njega ne stoji nikakva korporacija, i sve klipove snima i uređuje sam, uz malu pomoć editora Sajva, što predstavlja fantastični uspeh dovodi do toga da se ovaj jutjuber upiše u istoriju.

Svojih sto miliona pretplatnika zainteresovao je i okupio, za oko 10 godina, koliko je prisutan na YouTube sceni i koliko je svakodnevno donosio nove klipove milionima fanova.

Skromne početke je imao snimajući sebe kako igra raznovrsne igre, poput Call of Duty i sličnih, a pravi pocvat popularnosti dostigao je sa horor igrama i svojim urnebesnim reakcijama na napete scene. Ovaj poduhvat je takođe izrodio čitav novi trend koji je prihvatila gomila jutjuber, i koji je i dan danas popularan, piše “Play”.

Iako je prošao kroz razne uspone i padove, psihičke probleme, ljubav, mimove, optužbe, “copyright strike”-ove i gomilu drugih problema, nezaobilazni su bili i divni momenti. Pewdiepie se probijao, borio za svoje mesto i sticao nove fanove. Bez obzira na sve, on će nastaviti da radi ono zbog čega ga mnogi i dalje obožavaju.

Feliks se, inače, u prethodnim godinama, susretao sa brojnim problemima, dok mu je platforma konstantno okretala leđa i nije odgovarala na njegove žalbe i pritužbe koje su u 99 odsto slučajeva imale smisla.

Ipak, na Twitter kanalu ove platforme odato je priznanje za neverovatni uspeh ovog nezavisnog jutjubera i to odličnim videom koji prikazuje kako je Pewdiepie rastao kroz godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here