J. Gajeskov
Jovan Šteković predaje donaciju vatrogascima

U prošlu nedelju, u novom parohijskom domu Misionarske parohije “Sabor Srba Svetitelja” na Centralnoj Obali, održana je prigodna svečanost vredna pažnje i poštovanja.

Tog dana, bila je uručena novčana donacija koju su prikupili naši ljudi iz ovog dela NSW i namenili Vatrogasnoj stanici u mestu Kulnura, čiji pripadnici su uspešno branili stanovništvo i okolinu tokom prošlogodišnjih katastrofalnih požara.

Na dočeku Srpske nove godine prikupljeno je 450 dolara, ovdašnja Srpska folklorna grupa je prikupila 370, a iznos od 180 dolara je namiren iz specijalnog fonda od prodaje čokolada.

Prota Dragan Saračević sa gostima na zajedničkom ručku

– Pandemija je nažalost učinila svoje. Čekali smo dugo da se situacija stabilizuje i da se ukaže prilika kako bismo donaciju uručili. To smo organizovali prošle nedelje posle svete liturgije. Našem pozivu su se odazvali dežurni vatrogasci, koje smo ugostili u našem novom parohijskom domu. Posle zajedničkog ručka gostima se obratila blagajnica Parohijskog saveta Nada Radmanović, a ispred vatrogasnih kola donaciju je u ime istog saveta uručio predsednik Jovan Šteković. Na Fejsbuk stranici ove Vatrogasne stanice postavljene su prigodne fotografije sa izuzetno lepom zahvalnicom i obrazloženjem da će naša donacija biti upotrebljena za nabavku neophodne opreme – kaže za “Vesti” ovdašnji paroh, prota Dragan Saračević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here