pixabay.com

Penzioneri, studenti i zaposleni čija je plata manja od 70.000 dinara moći će od srede 13. maja da apliciraju za 400.000 vaučera za odmor u Srbiji.

To je izjavio danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Na predstavljanju nove letnje promotivne kampanje “Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju” u Zemunu, Ljajić je rekao da je to ujedno i poziv ugostiteljima i hotelijerima da se prijave za prihvatanje gostiju sa vaučerima.

Takvih je do sada, kaže ministar, 1.500, a očekuje da će novi ugostitelji i hotelijeri koji će se prijaviti biti iz Beograda i Novog Sada, jer su to novi gradovi u kojima se vaučeri mogu koristiti.

Osim toga, novine u odnosu na prošlu prijavu za vaučere jeste da je povećan obuhvat ljudi koji mogu da se prijave, a među njima su studenti i oni čija su primanja manja od 70.000.

Do sada je limit za zaposlene bio 60.000 dinara.

Ministar je objasnio i da studenti neće moći da koriste vaučere u mestu prebivališta i mestu gde studiraju, kako bi se s jedne strane, objašnjava ministar, sprečile zloupotrebe, a sa druge strane, kako bi omogućili studentima da putuju širom Srbije.

Ljajić kaže da će tih 400.000 vaučera znatno produžiti turističku sezonu i da ona neće biti ograničena na dva ili tri letnja meseca, već da će potrajati do kraja godine.

– Time ćemo bar delimično smanjiti štetu koja će nastati zbog manjeg broja međunarodnih putovanja – rekao je Ljajić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here