Od Strazbura do Beča

0

Tokom osam dana 70 studenata posetilo je najpre Strazbur, gde su obišli Savet Evrope, i Evropski parlament, kao i Misiju Srbije pri Savetu Evrope.

 

Zatim je putovanje nastavljeno u Brisel, gde su studenti imali mogućnost da se upoznaju sa radom EU, Evropske komisije i NATO-a. U glavnom gradu Belgije njih su primile diplomate Srbije, koji su im izneli svoja iskustva i viđenja rada ovih institucija.
 

Miroslava Beham i Goran Bradić sa studentima

U Beču su studenti Fakulteta političkih nauka obišli austrijski parlament, Diplomatsku akademiju, sedište UN, Organizaciju za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), a na kraju i Ambasadu Srbije.
 

Grupu studenata primili su ministar savetnik Goran Bradić i ambasador Srbije pri međunarodnim organizacijama Miroslav Beham.
Bradić je rekao gostima da se ambasada nalazi u istorijskom zdanju, palati koju je izgradio poznati austrijski arhitekta Oto Vagner.
 

Ambasadorka Beham objasnila je studentima iz Beograda aktivnosti Misije pri Oebsu i UN. Ona je naglasila da su aktivnosti u Oebsa veće, jer je ta organizacija važna za našu zemlju pošto je prisutna ne samo kod nas, već u čitavom regionu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here