Tanjug
Ana Brnabić

Na sednici Kriznog štaba Vlade Srbije, održane zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Srbiji, odlučeno da se uvedu nove mere.

– Na području grada Beogada od sutra, od šest sati ujutro, biće obavezno nošenje maski, ne samo u prevozu, već u svim zatvorenim prostorima, kao i fizička distanca od najmanje jednog metra, odlučio je Krizni štab – saopštila je zamenica direktora instituta Batut Darija Kisić Tepavčević.

Za ostatak teritorije Srbije na snazi su preporuke za nošenje zaštitnih mera u prevozu i u zatvorenom prostoru.

– To ne moraju da budu hirurške maske, već mogu i pamučne koje sami šijemo, bilo koja mehanička zaštita. Apelujemo da se koriste i druge mere prevencije, a to je fizička distanca od najmanje jednog metra, kao i redovno pranje ruku – rekla je Kisić Tepavčević.

Svi posetioci i gosti tržnih centara, kafića, restorana, noćnih klubova, salona lepote, teretana i slično, u obavezi su da sve vreme boravka u tim zatvorenim prostorima konstantno nose zaštitne maske.

Ona je dodala da je najveći broj zaraženih upravo na području glavnog grada i da će ako se takav trend nastavi i bude potrebno, a o čemu se danas razgovaralo, ograničiti broj ljudi u zatvorenom i otvorenom prostoru.

Na pitanje da li će neko kontrolisati poštovanje mera i da li će biti sankcija za one koji ih se ne pridržavaju, Kisić Tepavčević je rekla da, za sada, nisu planirane bilo kakve sankcije, ali da se i kaznene mere mogu očekivati, ukoliko mere zaštite ne budu široko prihvaćene i poštovane.

3 COMMENTS

  1. Zar nije ovaj veliki strucnjak Kisić Tepavčević rekla pre nedelju dana da je virus oslabio?. Gde je krizni stab bio svo ovo vreme da upozori na derbi, Zvezdinu proslavu, glasanje, proslave rodjendana, izbornih pobeda guzvi u kaficima….. Sda kada su izbori prosli i VAS predsednik proslavio pobedu, situacija je ozbiljna? Ma nemoj, mi smo ludi, koga vi pravite ludim?

  2. Naravno Dragane da smo svi ludi, odavno, najobicnije stado ovaca bez ovna predvodnika, nego gde god zazvoni zvono a mi tamo ..ludo smo pre svega sto idemo u zagrljaj istih koji su Srbe satanizovali i prognali
    sa rodnih gruda je nisu pristali da budu topovsko meso Nato zveri..svaka vlast u Srbiji je 20 godina u nazad ista, pljackaska, podanicka, zla prema sopstvenom narodu, svaki Srbin kome Nato govno ne smrdi je isti, prodana dusa..zajebavaju nas sa dvadeset strnaka, posvadjli dva oka u glavi samo da lakse sprovode izdaju
    do kraja, da po nalogu Nato nestanemo kao narod i postanemo amebe..sprovode zlocin SZO prema covecanstvu ne davanjem osnovne terapije za temperaturu, aspirin i paracet, azitromicin, a SZO hoce da ubije onog Italijana dr koji uh raskrinkao prve nedelje zlocina, … , situacija jeste preozbiljna jer se lako siri a nas noko ne leci nego primenjuje mere SZO, zato nosite svi maske i ne sirite medjusobno gde god ne mora, da se smanji broj obolelih a kolko sutra ce puci vest o leku dostupnom svakom, …

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here