pixabay.com

Prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri Ujedinjenim nacijama, Dmitrij Poljanski odbacio je tvrdnje da Iran izvozi dronove u Rusiju, rekavši da su to dezinformacije.

– Posmatrali smo još jednu rundu dezinformacione kampanje zapadnih delegacija, dok su u Savetu UN pokrenule pitanje bespilotnih letelica koje Rusija navodno koristi u Ukrajini – rekao je diplomata nakon završenih konsultacija Saveta bezbednosti UN.

Poljanski dodaje da Zapad pokušava da “pogodi dve mete odjednom izmišljajući veštački izgovor da izvrše pritisak na Rusiju i na Iran”.

– Imamo našu industriju bespilotnih letelica koja proizvodi letelice koje su nam potrebne za ovu kampanju i sve ove optužbe su u potpunosti na savesti naših zapadnih kolega – rekao je Poljanski.

Dodaje da se na olupinama dronova mogu videti natpisi na ruskom jeziku.

– Ne mislim da se ruski jezik mnogo koristi u Iranu – zaključuje Poljanski.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjavio je ranije ove nedelje da to što Rusija napada ciljeve u Ukrajini dronovima proizvedenim u Iranu pokazuje njen politički i vojni poraz.

– To što Moskva koristi iransko oružje posle decenija finansiranja vojne industrije tokom sovjetskog i postsovjetskog perioda predstavlja poraz – istakao je Zelenski u video snimku objavljenom na zvaničnom sajtu, preneo je Rojters.

Ukrajina je saopštila da su ruske snage u poslednjim napadima na ukrajinske gradove koristile dronove “kamikaze” proizvedene u Iranu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here