Youtube/MUP Republike Srbije
Dijana Hrkalović

Krivično vanpretresno veće Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu (Specijalni sud) odbilo je žalbu branilaca nekadašnje državne sekretarke u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijane Hrkalović.

Njeni branioci su, naime, tražili da se preinači rešenje sudije za prethodni postupak i da joj se pritvor ukine i omogući odbrana sa slobode. Hrkalovićevoj je određen pritvor zbog opasnosti da će uticati na svedoke.

Ona se krivičnom prijavom tereti da je uticala na načelnika odeljenja za specijalne istražne metode Dejana Milenkovića da ne dostavi blagovremeno neke izveštaje tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, poznatom kao “ubistvo na šinama”, za koje je bio optužen, a kasnije pravosnažno oslobođen Veljko Belivuk, koji je sada optužen za najbrutalnija krivična dela kao vođa kriminalne grupe “Principi”.

Ovi izveštaji, prema rečima njenih advokata, nemaju veze sa DNK analizama kako se to pojavilo u pojedinim medijima. Sve navode krivične prijave Hrkalovićeva je negirala na saslušanju u tužilaštvu. Ona se tereti za krivično delo trgovina uticajem, a Milenković za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Podsetimo, Dijana Hrkalović uhapšena je u petak, 15. septembra, nakon zajedničkog rada Tužilaštva i Sektora unutrašnje kontrole MUP-a i iste noći joj je određen pritvor, dok se Milenković brani sa slobode.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here