Odbijena zbog partizanske pesme?

0

EK joj zamerila pevanje pesme u kojoj se kaže "Živeo komunizam": Alenka Bratušek
 

Slovenačka demokratska stranka Janeza Janše poslala je predsedniku Evropske komisje Žan-Klod Junkeru snimak na kome Bratušekova peva "spornu pesmu", uz tvrdnje da je ona davala i "protivevropske izjave".

 

Bratušekova odgovara da je snimak napravljen na obeležavanju dana "Osvobodilne fronte", državnog praznika u Sloveniji, te da je pesma "Bandjera Rosa" – antifašistička, pa se nema radi čega izvinjavati.

 

Ona je navela da nikada nije bila član Komunističke partije i tvrdi joj u Sloveniji prigovaraju da je previše evropski usmerena.

 

Međutim, jedan od zastupnika Evopske narodne stranke ocenio je na tviteru da je "vrlo čudno tvrditi da je pesma u kojoj joj se kaže: `Živio komunizam` – antifašistička".

 

Bratušekova je u sklopu kampanje za imenovanje tri sata odgovarala na pitanja članova Odbora za zaštitu okoline i Odbora za industriju, istraživanje i energiju.

 

 

Članovi ovih odbora tvrde da nije sporna samo pesma već da je Bratušekova imala "iznenađujuće loš nastup za kandidata koji bi trebao da preuzme dužnost potpredsednika Evropske komisije zaduženog za energetsku uniju".

 

Slovenačka vladajuća većina protivi se imenovanju Bratušekove i zamera predsedniku Evropske komisije Žan-Klod Junkeru što nije prihvatio druge kandidate iz Slovenije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here