Odbijeno izručenje Milovanovića

0

Vrhovni sud je ovom odlukom potvrdio rešenje Specijalnog suda u Beogradu kojim je odbijena molba hrvatskog Ministarstva pravosuđa za izdavanje Milovanovića.

 

Protiv Milovanovića se pred Specijalnim sudom u Beogradu vodi istraga povodom sumnji da je umešan u ubistvo vlasnika i novinara "Nacionala", zbog čega i Hrvatska traži njegovo izručenje.

 

On je osumnjičen da je kao pripadnik grupe koju je organizovao Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam, izvršio ubistvo Pukanića i njegovog prijatelja Nike Franića 23. oktobra prošle godine. Njegovo učešće u atentatu otkriveno je sedam dana nakon ubistva kada je hrvatska policija uhapsila braću Roberta i Luku Matanića, kao i Slobodana Đurovića. Hrvatska je tada za njim raspisala poternicu, a beogradska policija uhapsila ga je 31. maja u Beogradu.

Milovanovića pored optužbi specijalnog tužilaštva, čeka robija od gotovo 15 godina zatvora, zbog više pljački koje je od 2000. izvršio u Beogradu i Novom Sadu. Pored srpskog državljanstva ima i hrvatsko i državjanstvo BIH, a te države ga traže i zbog nekih drugih krivičnih dela.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here