Odbojkaši Srbije, novi evropski prvaci, tradicionalno kao i svi naši šampioni dočekani su na čuvenom “balkonu” Skupštine grada Beograda.

Naši momci su osvojili zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu, gde su u finalu savladali Sloveniju sa 3:1 u pariskom Bersiju.

Danas su stigli u Beograd, a posle dočeka na aerodromu Nikola Tesla i prijema kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića dočekani i na terasi Skupštine grada Beograda pred okupljenim navijačima.

Nakon predstavljanja stručnog štaba na balkon su redom izlašli: Vuk Todorović, Lazar Ćirović, Aleksandar Okolić, Dražen Luburić, Pretar Krsmanović, Marko Ivović, Nikola Peković, Neven Majstorović, Marko Podraščanin, Nikola Jovović, Srećko Lisinac, Aleksandar Atanasijević, Uroš Kovačević, selektor Slobodan Kovač, i na kraju sa peharom je izašao kapiten Nemanja Petrić.

Dečiji hor “Čarolija” otpevao je himnu Srbije.

Okupljenima se prvo obratio Aleksandar Antanasijević, koji se zahvalio saigračima na svemu što su izdržali tokom priprema i takmičenja. Takođe, zahvalio se stručnom štabu i građanima.

– Želeo bih da se zahvalim mojim saigračima, imali smo mnogo neprospavanih noći u ovih mesec dana. Zahvaljujem se i stručnom štabu, mnogo rada i truda je uneto u ovo. Hvala naravno i svima vama ovde, nadam se da se vidimo ovde opet uskoro – poručio je korektor Srbije.

Uroš Kovačević je bio pozdravljen povicima “MVP! MVP!”

– Dobro veče Srbijo! Samo da vam se zahvalim na neizmernoj podršci tokom celog Evropskog prvenstva, ovo je bilo nezaboravno iskustvo, zaista. Hvala vam, Srbijo – rekao je Kovačević.

Selektor Slobodan Kovač bio je pozdravljen skandiranjem “Uzmi Bobo evro titulu”, a publici je poručio da će se truditi da njegova reprezentacija bude još bolja.

Na kraju kapiten Nemanja Petrić je ponovio da su ovde zahvaljujući podršči i rekao da je ovo njihov poklon za tu podršku i na kraju rekao da ih očekujemo ponovo na balkonu!

Dobro veče, narode. Biti pred vama ovde je velika čast i san svih nas kada smo počinjali da se bavimo sportom. Ovde smo zahvaljujući vašoj podršci i energiji koju ste nam slali. Ovo je naš poklon vama, puno vam hvala na svemu i volimo vas! Sa ovim momcima je sve moguće, i mnogo više od krova Evrope. Očekujte nas ponovo ovde – rekao je Petrić, na šta je publika odreagovala sa oduševljenjem.

Pristutne je uveseljavao poznati pevač Nikola Rokvić, a zlatni odbojkaši su zajedno sa njim otpevali “svoju pesmu” “Samo ovu noć” koju u originalu izvodi Saša Matić.

Nikola Rokvić je otpevao pesmu “Tamo daleko”, pa onda i “Pukni zoro”… A onda na opšte iznenađenje, ali i oduševljenje, Aleksandar Atanasijević uzima mikrofon i peva Rokvićevu pesmu “Med i slatko grožđe”, posle koje je dobio ogroman aplauz i ovacije.

Odbojkaši Srbije ponovo su nas obradovali i kući se vratili sa zlatnom medaljom sa Evropskog prvenstva. Ovo im je treća titula kontinentalnog šampiona izvojevana kada je malo ko verovao u njih, ali oni su verovali u sebe i predvođeni maestrom Slobodanom Kovačem stigli do krova Evrope.

“Dupla kruna” evropske odbojke za Srbiju, i ženska i muška selekcija osvojile su zlato ove godine!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here